Kebebasan Kewangan

 


 

Semua program PPC seperti Google AdSense, program affiliate seperti Program Affiliate Hyprobulksms, atau apa jua affiliate seperti penjualan ebook tidak akan menjadi lumayan kepada anda jika anda tidak ingin take action! Ini bukan program “skim cepat kaya” atau "Multi-level Marketing" tetapi perniagaan affiliate yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan rajin sekiranya anda ingin berjaya bergelar seorang IM.

Peluang yang tidak diabaikan pasti membawa keuntungan! Mahu berubah kepada BEBAS HUTANG, BEBAS KEWANGAN? Saya akan tunjukkan jalannya!, jika mahu berubah BERTINDAKLAH CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

 


Teknik Pemasaran SMS

Pernahkah anda mencuba teknik pemasaran SMS untuk mendapatkan jualan kepada program affiliate yang anda sertai selama ini? Jika anda pernah mencuba teknik pemasaran affiliate menggunakan SMS sama ada bulk SMS ataupun juga SMS biasa, adakah anda hanya melakukan teknik pemasaran yang sia-sia atau kurang memberikan pulangan kepada jualan affiliate anda? Teknik pemasaran SMS bukanlah suatu teknik yang boleh tangkap muat seperti mencari nombor telefon bimbit orang lain tanpa izin dan melakukan penghantaran SMS pukal secara tidak terkawal dan mengikut etika internet marketer sebenar.

Entri kali ini saya bukan mahu mempromosi hyprobulksms kepada anda, terpulang kepada anda mahu menggunakan perkhidmatan bulk SMS daripada mana-mana penyedia perkhidmatan. Saya sekadar mahu berkongsi pengalaman saya menjalankan teknik pemasaran SMS kepada anda dengan cara yang betul supaya anda berjaya membuat jualan affiliate dan menghasilkan selling conversion rate yang memuaskan pada setiap program affiliate mengikut niche market yang anda sertai. Tips pemasaran SMS ini mungkin hanya teknik pemasaran biasa kepada anda yang sudah mengetahuinya.

Antara tips pemasaran SMS yang anda perlu tahu sebelum memilih untuk menggunakan teknik pemasaran SMS adalah seperti berikut:

  1. Jika anda mahu mengumpul nombor telefon prospek affiliate anda, anda perlu membuat sebuah squeeze page atau laman squeeze dan memberikan produk atau tips percuma kepada prospek anda. Sama seperti teknik pemasaran email, anda perlu meminta nombor telefon sebenar prospek anda.

 

  1. Boleh menggunakan teknik pemasaran jualan murah dimana anda hanya menjual suatu produk program affiliate atau produk anda sendiri atau mana-mana produk dengan harga yang murah. Anda hanya perlu menggunakan surat jualan dan borang jualan yang biasa, tetapi meletakkan syarat penting supaya pembeli produk anda meletakkan nombor telefon mereka semasa menempah produk anda.

 

  1. Setelah anda mendapatkan dan mengumpul nombor-nambor telefon yang anda mahukan dari pembeli ataupun prospek anda. Teruskan langkah anda dengan melakukan follow up untuk menjual produk lain anda. Dengan ini menggunakan teknik SMS ini seperti teknik pemasaran email tetapi dalam bentuk SMS yang lebih padat dan ringkas.

 

  1. Tunjukkan kredibiliti anda yang baik sebagai internet marketer yang baik dan bijak menawan hati prospek. Caranya amat mudah, adan jangan kedekut untuk mencuba teknik ini. Anda adakalanya tidak menggunakan teknik pemasaran SMS hanya untuk menjual produk, anda juga perlu untuk memberi ruang kepada prosepek yang memberikan nombor telefon kepada anda supaya mereka mengenali serba sedikit mengenai diri anda. Berikan suatu yang bermakna kepada mereka seperti tips percuma, muat turun produk percuma tanpa syarat, ucapan perayaan atau apa sahaja yang boleh merapatkan hubuangan antara anda dan prospek-prospek anda. Setelah mereka biasa dan sudah mengenali anda akan menyebabkan promosi produk anda akan diterima dan seterusnya menukarkan prospek menjadi pembeli, pembeli sedia ada menjadi pembeli dan keuntungan anda akan berganda.

Selamat mencuba teknik pemasaran SMS, kita jumpa lagi dengan perkongsian yang lebih menarik akan datang hehe..

33 ulasan:

Azam575 said...

kalau kita guna kaedah ini .. bukan ke macam SPAMMING jugak ... atau lain

Zazali Nordin said...

Bukan spam, hebahan ini kepada siapa yang mahu.. ada option tu

Anonymous said...

free ke klu nk langgan entri blog?

SA Sliey said...

Hello admin,
sebelum ni saya ingatkan syarikat besar2 je yg buat pemasaran sms ni,rupanya bukan syarikat besar je yg boleh ye

Cheers,

Apple iPhone 5

izuddin said...

Cara pemasaran SMS ni mesti guna modal yg besar betul tak?? Saya nk tahu jgk...

kayrol said...

yea..ader benar nyer..
sekarang teknik pemasaran SMS menjadi trend..

nojhere said...

Kalau serius buat, bleh dpt hasil yg lumayan...lagi2 kalau iklan kt tv..

Putri Alisya said...

KLau guna sms nie telco bole saman ker klau kantoi

hidayat said...

mmg pernah terfikir nk buat cara ni, tp takut dianggap spam.. lagipun majoriti pengguna rasanya tk gemar terima sms iklan2 ni

Samsung said...

Sama ke teknik ni macam sistem SMS berantai tu?

anip said...

teknik SMS ni lebih efisyen sebab dia pantas dan viral..

Niche Marketing said...

http://www.kuladi.com/ for Niche Marketing Learning

lina said...

teknik sms ni memerlukan modal yg besar ke, mcm iklan kat tv tu mengunakan modal yg besar utk mempromosi sesuatu produk

hubtips said...

teknik sms ni berkesan sebab handphone ni memang satu keperluan..dan setiap org akan monitor..

mnazman said...

Terima kasih tuan... informasi yang sangat bagus... teruskan share ilmu nya ya...

happy ever said...

sms marketing salah satu cara paling efektif dalam menjana $$$

m_izuddin said...

Kalau gunakan dengan betul memang masyuk la bos :)

Doa Minta Jodoh Sampai Cepat

wong said...

teknik sms berbayarkan? cuba guna teknik wechat,whatapp..lebih senang dan free

eddie said...

kalau betul cara kita buat benda ni boleh nampak jalan buat duit jugak ni

boleh

master slave said...

tak pernah terfikir akan perkara ini sebelum ini..gud info bro

Salahuddin said...

boleh cuba nih..

Paul Henry said...

Perkara yang baru dan POWER sesangat bila buat cara SMS marketing ni.

yusri said...

Satu teknik yang wajib diamalkan jika anda seorang affiliater atau penjual sesuatu produk. Yang paling penting adalah squeeze page untuk mengumpul no telefon prospek.

marlina kamal said...

Nampaknya semakin ramai menggunakan medium sms kerana mudah untuk membuat promosi ..cuma agak mahal sikit la.. huhu

syah said...

pada masa sekrg medium sms semakin penting untuk menjalankan perniagaan dengan lancar..

Maulana Arif Bin Samsudin said...

nak jugak wat bisnes cmnie..huhu

Ann Wang said...

Hi, there is a new type of advertising equipment, it sends SMS without charge and will reduce cost of your company.
Such equipment has the following advantages:
1) Send advertising messages to mobile phone customers without any charge.
2) Do not need to know the customer phone number, within one kilometer of equipment customers can receive advertising messages.
3) Equipment are small and can be installed in a vehicle.
4) Send 30,000 messages per hour.
The device that can be used to send text messages to earn money, it also can be used to advertise your business.
If you are interested in our products, please contact me, ann2020guohua@gamil.com.

wafa said...

Infor yg sungguh menarik & bernas. Tak sabar nak mencubanya.

Moer said...

Interesting. Mungkin boleh try teknik sms pulak.

din said...

ayat kena jage utk tidak kelihatan seperti spamming..

nana said...

nak try kaedah sms la mudah cepat dan pantas huhu tagline bagus punya ni..

raniramli said...

boleh cuba teknik ni

Medical Value Travel India said...

Thanks for sharing post – much appreciated and now following you! Looking forward to your Post....

Post a Comment

Pihak blog Hyprobulksms Affiliate Program Review sentiasa mengharapkan komen dan pandangan dari anda. Semua komen adalah DOFOLLOW. Sila komen dengan beretika, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

BlogMalaysia.com

Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs Business TopOfBlogs Blogarama - Blog Directory Business Blogs Blog Directory hyprobulksms teknik pemasaran affiliate program affiliate Malaysia

Mengikuti Blog Ini