Kebebasan Kewangan

 


 

Semua program PPC seperti Google AdSense, program affiliate seperti Program Affiliate Hyprobulksms, atau apa jua affiliate seperti penjualan ebook tidak akan menjadi lumayan kepada anda jika anda tidak ingin take action! Ini bukan program “skim cepat kaya” atau "Multi-level Marketing" tetapi perniagaan affiliate yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan rajin sekiranya anda ingin berjaya bergelar seorang IM.

Peluang yang tidak diabaikan pasti membawa keuntungan! Mahu berubah kepada BEBAS HUTANG, BEBAS KEWANGAN? Saya akan tunjukkan jalannya!, jika mahu berubah BERTINDAKLAH CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

 


Teknik pemasaran offline masih relevan

Teknik pemasaran affiliate konvensional dalam mempromosi dan memasarkan perniagaan HYPROBULKSMS yang paling popular suatu ketika dahulu ialah pergi berjumpa dengan prospek dan membuat temujanji atau table-talk. Para teknokrat hyprobulksms juga ada menganjurkan seminar preview ringkas yang memberi penerangan secara terperinci berkenaan sesuatu program hyprobulksms dengan sesi ceramah.

Memang tidak disangkal kaedah ini mampu mencapai jumlah prospek yang ramai dalam satu masa. Inilah apa yang kebanyakkan reseller hyprobulksms lakukan dahulu hingga sekarang dan ianya memang amat berkesan sekali menukarkan prospek kepada pembeli. Tidak kira apa sahaja perniagaan, termasuklah program affiliate dan multi-level marketing (MLM).

Hari ini dengan adanya internet, perlaksanaan promosi perniagaan hyprobulksms telah berubah secara drastik dan semakin menunjukkan perkembangan yang positif. Sekarang hampir kesemua bidang perniagaan telah menggunakan teknik pemasaran online. Ianya tidak terhad kepada perniagaan jenis affiliate sahaja kerana internet juga merupakan sebuah pasaran maya yang amat luas, lebih luas daripada pasaran offline.

Oleh kerana pasaran di internet lebih luas maka semakin ramai usahawan hyprobulksms yang menggunakan internet sebagai alat untuk memasarkan perniagaan program hyprobulksms mereka demi menjana lebih ramai prospek tanpa ada batasan dan halangan dari segi faktor lokasi. Tetapi selalunya pemasaran affiliate lebih mudah dilakukan dengan kuasa internet ini berbanding teknik pemasaran offline.

Tetapi, adakah ini bermaksud kaedah pemasaran offline sudah tidak berguna atau dah tidak relevan lagi pada waktu sekarang?

Jawapan sebenarnya adalah tidak. Pemasaran melalui kaedah konvensional offline masih relevan dan boleh digunakan sehingga kini. Tidak semestinya kita hanya bergantung kepada pemasaran program hyprobulksms melalui online sepenuhnya dari alasan kita menjumpainya , mengenalinya, memahaminya dan menyertainya melalui kaedah online. Terdapat juga pembeli hyprobulksms yang menyertai program affiliate hyprobulksms yang menghadapi kesukaran mendapatkan prospek kerana mereka terlalu bergantung dengan teknik pemasaran internet. Mereka terikat dengan mindset malu berjumpa sesiapa untuk menjalankan teknik pemasaran offline.

Sebenarnya masih ada lagi kelebihan yang nyata jika kita mahu teknik memasarkan hyprobulksms melalui teknik pemasaran offline.

Adalah lebih selasa dan lebih mudah untuk bercakap secara bersemuka dengan prospek kita, maka lebih mudah untuk menukarkan prospek menjadi pembeli. Jika prospek ingin bertanya apa-apa pun, kita boleh terus jawab segala kemusykilan mereka secara lansung di depan mata mereka. Dengan adanya eye contact, kebolehupayaan mempercayaai berpeluang menjadi lebih tinggi juga.

Pemasaran program affiliate hyprobulksms secara teknik pemasaran offline juga lebih efektif dari segi emosi dan hubungan sesama manusia, di mana dengan kaedah pemasaran menggunakan medium internet tidak dapat melakukannya. Dengan berjumpa secara terus prospek kita, ini dapat membina kredibiliti dengan lebih mudah kerana prospek nampak dan boleh bercakap secara terus dengan kita.

Usahawan hyprobulksms boleh menyakinkan prospek dengan lebih mudah berbanding secara online. Sesorang reseller hyprobulksms itu dapat mempamerkan personalitinya yang merangkumi gerak tubuh, cara bercakap, raut wajah. Ini boleh dikira faktor-faktor yang boleh meningkatkan rasa percaya prospek terhadap kita dan seterusnya lebih mudah menyertai hanya dengan kita berbanding dari reseller hyprobulksms lain. Ini adalah satu keunikkan yang tiada bandingan jika memasarkan program affiliate ini melalui medium internet.

Walaubagaimanapun kedua-dua teknik pemasaran ini ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. Jika mahu berjaya dengan program hyprobulksms, adalah lebih baik kita menggunakan kedua-dua jenis teknik pemasaran affiliate ini, iaitu teknik pemasaran internet terlebih dahulu dan kedian disusuli dengan teknik pemasaran offline walupun kita perlu mengharungi faktor lokasi untuk berjumpa prospek. Konsep teknik ini mudah, hanya menggunakan medium internet untuk mendapatkan prospek dan menyusun temujanji kemudian kita secara offline pergi berjumpa dengan prospek untuk memberi penerangan mengenai perniagaan hyprobulksms kepada mereka.

Saya harap beberapa pendedahan dalam entri kali ini sedikit sebanyak dapat membantu anda semua. Sekian.

14 ulasan:

archenic said...

teknik pemasaran yg mudah bg penggemar program affiliate...thanks keran share info yg sgt bergune nie...

Computer Tips said...

beberapa pendedahan dalam post ini sedikit sebanyak dapat membantu..terima kasih

freaks said...

Diantaranya ialah penggunaan flyers, sangat releven. ;D

Smart Car tips said...

Offline marketing semestinya masih relevan kerana bukan semua audience terror masuk online...terutama golongan tertentu yg tiada akses internet....kena tgk kesesuaian barangan...

annisa said...

pemasaran offline dan online sebenarnya seiring..... :)

azmi said...

tips dan kaedah yang sangat membantu....ditambah lagi dengan perkongsian pengalaman yang sememangnya telah terbukti kerhasilannya.

MrJohn said...
This comment has been removed by the author.
MrJohn said...

benar, blog lebih mudah di index oleh search engine. Dan lebih mudah mempopularkan blog kerana komuniti blog semakin hari semakin besar dan para blogger saling blogwalking.\



DotComSecrets X

muhamad perdaus mat isa said...

perkongsian yang menarik.boleh la nak cuba.

AZMAN NETWORK said...

Terima kasih tuan... informasi yang sangat bagus... teruskan share ilmu nya ya... Walalala Tipsss!!!

skyglobalz said...

boelh diguna pakai lg...

netguy said...

program ni memang boleh buat duit...

master slave said...

walaupun zaman sekarang semua benda boleh online..tapi offline tu tetap maintain kena ada juga..gud info lagi bro

Moer said...

Kalau kena caranya memang boleh membuahkan hasil. Thanks for the tips.

Post a Comment

Pihak blog Hyprobulksms Affiliate Program Review sentiasa mengharapkan komen dan pandangan dari anda. Semua komen adalah DOFOLLOW. Sila komen dengan beretika, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

BlogMalaysia.com

Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs Business TopOfBlogs Blogarama - Blog Directory Business Blogs Blog Directory hyprobulksms teknik pemasaran affiliate program affiliate Malaysia

Mengikuti Blog Ini