Kebebasan Kewangan

 


 

Semua program PPC seperti Google AdSense, program affiliate seperti Program Affiliate Hyprobulksms, atau apa jua affiliate seperti penjualan ebook tidak akan menjadi lumayan kepada anda jika anda tidak ingin take action! Ini bukan program “skim cepat kaya” atau "Multi-level Marketing" tetapi perniagaan affiliate yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan rajin sekiranya anda ingin berjaya bergelar seorang IM.

Peluang yang tidak diabaikan pasti membawa keuntungan! Mahu berubah kepada BEBAS HUTANG, BEBAS KEWANGAN? Saya akan tunjukkan jalannya!, jika mahu berubah BERTINDAKLAH CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

 


Teknik affiliate mengenai Cross Selling Techniques dan Upselling Techniques

Adakah melakukan teknik affiliate dengan menggunakan Cross Selling Techniques dan Upselling Techniques itu merupakan satu teknik affiliate yang sukar?

Entri blog Hyprobulksms Affiliate Program Review kali ini akan menerangkan kepada anda mengenai perlaksanaan teknik affiliate ini. Sebenarnya teknik affiliate ini tidaklah sesukar seperti yang disangkakan oleh kebanyakkan affiliate marketer di luar sana untuk melakukan teknik affiliate ini jika mereka betul-betul sudah memahami konsep Teknik Cross Selling dan Teknik Upselling. Tahu bagaimana untuk menjalankan teknik pemasaran affiliate ini?

Untuk memahami teknik affiliate ini, seorang affiliate marketer perlu kembali kepada awal dalam memahami konsep perniagaan affiliate. Seorang affiliate marketer harus sedar tentang apa sahaja teknik affiliate yang mereka gunakan untuk mempromosi program affiliate mereka adalah untuk meningkatkan jualan, dan seterusnya meningkatkan peraihan komisyen. Bukan mudah untuk meningkatkan jualan jika tidak menggunakan Cross Selling Techniques dan Upselling Techniques kerana tidak dapat menambat bakal pembeli atau prospek.

Bagaimana untuk menambat prospek menggunakan Cross Selling Techniques dan seterusnya Upselling Techniques yang dapat meningkatkan jualan?

Cara yang paling mudah adalah dengan melakukan jualan kepada produk pelengkap dari produk utama. Contoh mudah di sini adalah proram affiliate hyprobulksms. Ada sesetengah kumpulan seperti kumpulan saya membenarkan pendaftaran percuma dalam kumpulan dan memberikan laman web replika kepada ahli baru yang mahu menyertai hyprobulksms. Dengan menyertai kumpulan saya, prospek akan dijanjikan dengan sebuah website replika yang lengkap untuk mereka melakukan jualan dan mereka tahu ini memang akan memudahkan mereka untuk menjual hyprobulksms kelak selepas mereka membeli salah satu pakej hyprobulksms yang mereka mahukan. Tetapi mereka akan melalui proses penyekatan di mana website replika kumpulan saya tidak akan memberi apa-apa keuntungan kepada mereka sebelum mereka membeli produk utama dari kumpulan saya iaitu pakej hyprobulksms. Konsep ini yang dinamakan menggunakan Cross Selling Techniques dalam perniagaan affiliate di mana saya telah menggunakan teknik affiliate ini untuk menambat hati prospek saya. Biasanya teknik pemasaran ini akan membuahkan hasil.

Bila sudah menambat prospek, inilah masanya Upselling Techniques dapat dilakukan dengan sempurna dalam affiliate seterusnya dapat melakukan jualan kepada pakej hyprobulksms sebagai produk utama, prospek bertukar menjadi pembeli dan mendapat akses penuh menggunakan website replika dalam kumpulan saya. Seterusnya mereka dapat menjalankan perniagaan hyprobulksms mereka dengan mudah.

Sudah memahaminya? Baiklah, secara ringkasnya Cross Selling Techniques selalunya adalah memberikan secara percuma atau menjual produk yang memberikan kesempatan kepada pelanggannya untuk mengenal lebih jauh tentang produk utama mereka.

Ini sahaja ulasan yang dapat saya berikan mengikut pandangan dan kefahaman peribadi saya mengenai teknik affiliate ini. Jika anda semua berminat untuk memiliki perniagaan sendiri dengan keuntungan 100% milik anda, sila sertai program hyprobulkmsms dengan saya sekarang juga. Terima kasih.

11 ulasan:

Zikri Husaini said...

cross selling.. selalu gak buat.. kalau tak menjadi business yang kita nak suggest... yang penting dapatkan bina hubungan terlebih dahulu...

freak said...

agak berminat.. tetapi mengapa link affiliate tuan tidak berfungi. dan main domian pun juga begitu.

John said...

Nice..Thanks for sharing :)

anip said...

saya selalu gunakan teknik cross selling..tapi promote produk yang berkaitan dgn produk yg customer beli tu..

didi said...

agak berminat tapi xpandai nk menjalankannya....huhuhuhu

hubtips said...

Biasa tgk teknik cross selling bila berurusan dgn pegawai bank..

master slave said...

dapat satu lagi info dari blog ini. teknik yang bagus unutk dipraktikkan dalam dunia affiliate

Google adsense said...

http://www.wealthysensecoaching.com/

Razak said...

Boleh cuba ni teknik ini...

syah said...

boleh try nie

Moer said...

Menarik! Mesti try ni selagi situasi menang-menang.

Post a Comment

Pihak blog Hyprobulksms Affiliate Program Review sentiasa mengharapkan komen dan pandangan dari anda. Semua komen adalah DOFOLLOW. Sila komen dengan beretika, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

BlogMalaysia.com

Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs Business TopOfBlogs Blogarama - Blog Directory Business Blogs Blog Directory hyprobulksms teknik pemasaran affiliate program affiliate Malaysia

Mengikuti Blog Ini