Kebebasan Kewangan

 


 

Semua program PPC seperti Google AdSense, program affiliate seperti Program Affiliate Hyprobulksms, atau apa jua affiliate seperti penjualan ebook tidak akan menjadi lumayan kepada anda jika anda tidak ingin take action! Ini bukan program “skim cepat kaya” atau "Multi-level Marketing" tetapi perniagaan affiliate yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan rajin sekiranya anda ingin berjaya bergelar seorang IM.

Peluang yang tidak diabaikan pasti membawa keuntungan! Mahu berubah kepada BEBAS HUTANG, BEBAS KEWANGAN? Saya akan tunjukkan jalannya!, jika mahu berubah BERTINDAKLAH CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

 


Teknik pemasaran forum untuk affiliate

Secara ringkasnya, pemasaran affiliate atau affiliate marketing dapat dijalankan seringkas kaedah dibawah, sebelum itu...

Pemasaran affiliate bukanlah sesuatu yang baru di internet dan saya juga telah beberapa kali menulis artikel yang berkaitan dengan ilmu pemasaran ini. Sememangnya pasti yang ianya saling muncul dan hilang dalam dunia perniagaan, seperti program hyprobulksms juga adalah sebuah program affiliate. Sebelum program hyprobulksms mucul dalam dunia perniagaan affiliate, sudah ada banyak program perniagaan affiliate lain yang sudah wujud, masih bertahan dan ada juga yang sudah lenyap.

Kali ini saya ingin berkongsi sekali lagi tentang apa yang disebut sebagai "Panduan Affiliate" kepada anda kerana saya amat pasti panduan affiliate ini adalah penting untuk para usahawan internet yang baru berkecimpung dengan pemasaran affiliate. Kali ini saya tak banyak untuk bercerita tentang eHyProBulkSMS kepada anda. Panduan affiliate ini adalah untuk semua perniagaan affiliate yang dijalankan hanya secara perniagaan online, tidak semestinya hanya untuk program hyprobulksms sahaja.

Bila anda ingin memulakan laman web atau website sendiri atau blog dan menambah beberapa baris link affiliate, ada beberapa perkara yang amat-amat penting yang perlu anda ketahui. Pemasaran affiliate sebenarnya berkemungkinan adalah untuk semua orang. Pemasaran affiliate atau affiliate marketing bukan untuk orang yang mahu mencari wang dengan cepat, dan tidak pula untuk yang tidak sabar. Walaupun ia menjanjikan cara buat duit mudah masa kini di Malaysia atau serata dunia. Anda tersangat perlu mempunyai dua perkara penting dalam menentukan supaya anda boleh berjaya dengan affiliate, tidak kira apa sahaja yang perniagaan internet yang anda sertai sama ada program affiliate hyprobulksms atau program affiliate lain.

Dua perkara yang teramat penting itu adalah kesungguhan dan kesabaran, memang nampak ringkas pada perkara-perkara penting seperti ini, namun apabila anda berjaya meletakkan kedua elemen ini bersama-sama, tiada lagi yang boleh menghentikan anda. Percaya? Saya akan mendedahkan teknik pemasaran affiliate yang betul kepada anda, teruskan mengkaji lebih lanjut catatan di bawah, buat masa ini saya cuba untuk meringkaskannya dulu sebagai pemahaman anda secara kasar.

Teknik pemasaran affiliate boleh dilakukan dengan beberapa cara, boleh dilakukan melalui email, newsletter, website, atau blog perniagaan. Apa yang anda perlu lakukan adalah mengkaji terlebih dahulu dengan mendalam setiap satu teknik tersebut, kemudian baru aplikasikan kaedah anda itu dengan affiliate yang anda jalankan. Maksud saya adalah asalkan anda menggunakan salah satu dari kaedah ini, anda pasti boleh berjaya jika anda memasarkan affiliate tersebut kepada golongan pelanggan yang tepat, dengan erti kata lain ialah kepada sesiapa yang mahukan perkara-perkara yang terdapat pada affiliate yang anda sertai.

Melakukan promosi laman web atau blog yang mempunyai link affiliate anda dengan tepat dengan mencari golongan pembaca anda, dan seterusnya menangkap mereka dengan kandungan artikel atau review yang baik pada struktur susanan ayat yang tidak berat sebelah pada review affiliate anda. Yang menceritakan kelebihan dan kekurangan produk affiliate yang anda pasarkan tersebut secara seimbang.

Sebagai seorang newbie ianya bukan perkara yang boleh dikelaskan sebagai mudah jika hanya mahu mencari perhatian dalam penggunaan blog dalam masa yang singkat untuk menambat pembaca. Gunakan alternatif lain yang boleh seperti teknik pemasaran affiliate lain seperti teknik pemasaran forum. Semasa berforum sila ambil kesempatan memasukkan link ke website atau blog anda di bahagian tanda tangan anda pada ruang mesej forum yang anda kunjungi, sila berforum secara beretika kerana anda juga dapat membina kredibiliti melalui aktiviti berforum, pembaca akan melihat cara anda berforum dan kemudian akan terpikat untuk ke link anda yang terletak di bahagian tanda tangan pada ruangan mesej anda.

Melalui teknik pemasaran forum adalah lebih baik dan agak penting, pastikan bahawa papan mesej relevan dengan affiliate anda. Kalau tidak berkaitan pun tidak mengapa, asalkan anda dapat membina kredibiliti pun sudah memadai. Sebagai contoh teknik pemasaran ini, saya andaikan jika anda mempunyai website yang berkaitan dengan pasaran yang ada hubungannya dengan perniagaan internet, pengunjung anda tidak akan ingin melawat jika sebuah forum tersebut adalah berkaitan politik. Agak sukar menentukan skala besar sekiranya ianya sebuah forum, anda boleh mengecilkan lagi sasaran pengunjung tersebut dari topik-topik yang ada kaitan. Sebenarnya cukup mudah untuk memahami bagaimana kedua hal ini harus berhubung kait untuk mendapatkan keputusan yang maksimum terhadap affiliate anda. Senang cerita, asalkan anda berjaya menjumpai forum yang sesuai dan mempunyai fungsi meletakkan signature, ambil peluang ini sebaiknya untuk mendapatkan faedah kepada link blog atau program affiliate anda.

Menggunakan teknik pemasaran forum untuk program affiliate juga sesuai untuk anda membuka topik secara langsung berkaitan affiliate anda. Cara cara menjalankan teknik pemasaran ini adalah hanya dengan aktiviti forum memulakan dengan topik berkaitan affiliate anda, seterusnya melakukan posting dan berbual, dan ketika seseorang mengajukan pertanyaan yang anda tahu tentang dan bagaimana, hanya anda bantu dengan menjawab soalannya secara beretika dan tidak sesekali terkeluar daripada skop affiliate anda, erti kata lain jangan melalut semasa melakukan posting menjawab pertanyaan tersebut. Kalau tidak melalut dalam topik anda, biasanya ini akan menimbulkan minat mereka dan sebelum anda tahu itu, mereka akan menekan pautan yang ada pada signature anda dan seterusnya mereka akan memeriksa laman web atau blog affiliate anda. Masa mereka melakukan ini biasanya memakan masa yang agak lama juga, itu akan menjelaskan tentang apa yang anda pasarkan dalam affiliate anda. Hebat teknik ini bukan?

Sekian dulu perkonsian saya untuk kali ini. Terima kasih dan semoga berjumpa pada entri yang akan datang.

Saya ada satu lagi rahsia...

Anda berminat untuk memasarkan program hyprobulksms untuk mula jana pendapatan online tidak lama lagi? Tidak mustahil anda menjadi jutawan hyprobulksms jika anda berazam mulai sekarang. Jika berminat sila mendaftar keahlian anda di http://330hyper.com/hyprobulk/register/index.php?rid=zazalinordin, kemudian terus menghubungi saya untuk membantu anda merealisasikan cara buat duit mudah yang anda impikan.

2 ulasan:

Freak Tips said...

Teknik Forum juga adalah diantara teknik yang menguntungkan.. tetapi memerlukan masa dan komitmen. Di antara tip untuk berforum.. kita masuk pada forum produk atau tajuk yang kita minati.

adam said...

teknik ni juga memelukan ksbaran dan masa utk mdpt income yg diingini

Post a Comment

Pihak blog Hyprobulksms Affiliate Program Review sentiasa mengharapkan komen dan pandangan dari anda. Semua komen adalah DOFOLLOW. Sila komen dengan beretika, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

BlogMalaysia.com

Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs Business TopOfBlogs Blogarama - Blog Directory Business Blogs Blog Directory hyprobulksms teknik pemasaran affiliate program affiliate Malaysia

Mengikuti Blog Ini