Kebebasan Kewangan

 


 

Semua program PPC seperti Google AdSense, program affiliate seperti Program Affiliate Hyprobulksms, atau apa jua affiliate seperti penjualan ebook tidak akan menjadi lumayan kepada anda jika anda tidak ingin take action! Ini bukan program “skim cepat kaya” atau "Multi-level Marketing" tetapi perniagaan affiliate yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan rajin sekiranya anda ingin berjaya bergelar seorang IM.

Peluang yang tidak diabaikan pasti membawa keuntungan! Mahu berubah kepada BEBAS HUTANG, BEBAS KEWANGAN? Saya akan tunjukkan jalannya!, jika mahu berubah BERTINDAKLAH CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

 


Pemasar affiliate?


Pemasar affiliate, Affiliate marketer
Pemasar affiliate

Pemasar affiliate adalah bukan suatu yang sinonim didengari oleh segenap pengguna internet di Malaysia. Saya berkongsi satu lagi entri ini dengan anda semua, sekadar mengingatkan sahaja. Supaya tidak timbul kekeliruan terhadap maksud istilah pemasar affiliate ini.

Oleh kerana perkataan "pemasar affiliate" mungkin jarang digunakan secara meluas di internet, tidak bermakna ianya bermaksud lain. Pemasar affiliate adalah orang yang menjalankan aktiviti pemasaran affiliate terhadap produk program affiliate. Maksud perkataan pemasar affiliate sama juga dengan maksud perkataan agen affiliate, seperti yang kita semua telah maklum.

Pemasar affiliate juga diertikan sebagai rakan niaga. Sesetengah orang menganggap pemasar affiliate sebagai sekutu niaga yang bermaksud rakan penjual suatu produk yang mempunyai program affiliate.

Daripada perkataan pemasar affiliate ini sudah jelas jika dilihat dari sudut bahasa Inggeris ia memang tepat bila di asingkan menjadi dua perkataan asas. Perkataan asas tersebut ialah pemasar dan affiliate, bila disebut dalam bahasa Inggeris berbunyi "affiliate marketer". Sesetengah orang ada juga yang menggunakan perkataan affiliater, istilah "affiliater" sama juga maksudnya dengan affiliate marketer dan tetap sama dengan maksud pemasar affiliate.

Walau apa pun semua istilah berkaitan pemasar affiliate seperti yang dijelaskan di atas, ianya tetap boleh dianggap sebagai anak syarikat atau organisasi bawahan yang bergabung dengan organisasi lain, "syarikat sekutu rangkaian" untuk tujuan aktiviti pemasaran dan menjana keuntungan melalui agihan pendapatan yang dipersetujui oleh kedua belah pihak dalam program affiliate.

Sekian sahaja perkongsian saya untuk kali ini.

 

Maklumat tambahan:

Terdapat banyak manfaat jika menjadi pemasar affiliate (affiliate marketer), anda boleh meneliti sendiri manfaat menjadi pemasar affiliate seperti yang pernah ditulis sebelum ini di blog ini. Anda juga dialu-alukan untuk menyertai program affiliate hyprobulksms. Hyprobulksms adalah produk yang mudah dijual melalui affiliate, tidak rugi anda berniaga produk ini. Hyprobulksms juga merupakan program affiliate Malaysia. Apa tunggu lagi? Bertindaklah segera!

4 ulasan:

Mohd Hafiz said...

haiz.... btw bro.. thanx 4 sharing..
dh lama gak income x masuk walau pun utk usd1 dlm pemasaran affiliate nih... susah gak sy nak mempromosinya...

Freaks Tips said...

Pemasaran Affiliate memang menguntungkan.. kerja kita hanyalah membuat marketing. tiada service dan after sale service. tapi perlu kita tahu terlebih dahulu adakah admin itu jujur membayar affiliaternya

akhiyy said...

pernah gak nak try main affiliate neyh..tapi tak cube lagii..

AZMAN NETWORK said...

Terima kasih tuan... informasi yang sangat bagus... teruskan share ilmu nya ya... Walalala Tipsss!!!

Post a Comment

Pihak blog Hyprobulksms Affiliate Program Review sentiasa mengharapkan komen dan pandangan dari anda. Semua komen adalah DOFOLLOW. Sila komen dengan beretika, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

BlogMalaysia.com

Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs Business TopOfBlogs Blogarama - Blog Directory Business Blogs Blog Directory hyprobulksms teknik pemasaran affiliate program affiliate Malaysia

Mengikuti Blog Ini