Kebebasan Kewangan

 


 

Semua program PPC seperti Google AdSense, program affiliate seperti Program Affiliate Hyprobulksms, atau apa jua affiliate seperti penjualan ebook tidak akan menjadi lumayan kepada anda jika anda tidak ingin take action! Ini bukan program “skim cepat kaya” atau "Multi-level Marketing" tetapi perniagaan affiliate yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan rajin sekiranya anda ingin berjaya bergelar seorang IM.

Peluang yang tidak diabaikan pasti membawa keuntungan! Mahu berubah kepada BEBAS HUTANG, BEBAS KEWANGAN? Saya akan tunjukkan jalannya!, jika mahu berubah BERTINDAKLAH CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

 


Kelebihan Blog Sebagai Medium Pemasaran

Blog sebagai medium pemasaran internet, sekarang ini sudah seperti suatu keutamaan dalam menjalankan promosi untuk program affiliate. Contoh paling hampir seperti blog ini yang giat mempromosi program affiliate Malaysia yang terbaik, tidak lain tidak bukan PROGRAM AFFILIATE HYPROBULKSMS. Fakta ini bukanlah omongan kosong semata kerana banyak bukti kejayaan yang menunjukkan blog dapat meningkatkan tahap penjualan affiliate secara drastik dan konsisten. Ini disebabkan penggunaan blog sebagai medium pemasaran adalah sesuai dengan teknik pemasaran affiliate. Tidak kira apa sahaja program affiliate sama ada HYPROBULKSMS atau apa sahaja program affiliate.

Dapat meningkatkan capaian komunikasi bersama pelanggan, asasnya adalah blog medium pemasaran internet yang menyebabkan anda dapat berhubung dan berinteraksi dengan pelanggan atau pembeli anda dengan kaedah komunikasi menerusi komen, email, borang online atau ruangan chatt dengan kos yang lebih menjimatkan.

Jika blog anda adalah unik dan terdapat kelainan yang dapat menarik perhatian pengunjung dan pelawat, tidak mustahil blog anda boleh dikelaskan sebagai blog peneraju untuk pasaran niche yang anda pilih. Kerana blog anda adalah unik juga, pelawat akan memilih anda sebagai keutamaan untuk membeli dari program affiliate anda berbanding dengan daripada orang lain dalam niche yang sama.

Blog sebagai medium untuk membantu pengunjung. Dalam menjalankan teknik pemasaran affiliate anda melalui blog. Selain keunikan blog anda yang dilihat oleh pengunjung, mereka juga mahu mendapatkan ilmu pengetahuan yang terkandung dalam blog anda. Pengunjung tidak suka membaca bahan penulisan yang merepek, mereka dahagan ilmu yang ikhlas daripada blog yang mereka kunjungi. Untuk tujuan ini anda bolehlah menyelitkan entri berbentuk tutorial, berkongsi teknik pemasaran affiliate, atau apa sahaja entri yang membantu dan sememangnya dapat memberi manfaat kepada pembaca.

Semua kenyataan di atas tersebut mampu anda miliki sekiranya anda mempunyai blog. Jangan risau, untuk mendapatkan blog sendiri, kos yang diperlukan sebenarnya tidak mahal dan ada juga cara percuma pun ada. Seperti blog Hyprobulksms Affiliate Program Review saya ini kos yang diperlukan untuk memilikinya adalah percuma. Jika anda berminat, anda boleh mendapatkannya di blogger.com sahaja, dalam beberapa minit anda akan dapat membuat blog anda sendiri dengan mudah sekali. Walaupun ianya percuma, ianya tetap juga hebat. Saya mampu mendapatkan blog medium bebayar sejak dari awal penglibatkan diri saya dengan perniagaan internet. Saya mahu menggunakan blogger.com kerana saya mahu menguji kebolehan saya, disiplin diri, mampu mengikut polisi, mampu mengikut arahan atau apa sahaja. Tetapi blog percuma mempunyai hadnya kerana saya kita tidak boleh mengawal sepenuhnya blog tersebut, mungkin kerana sedikit kesilapan akan membawa padah kepada kita seperti akses blog kita disekat dan sebagainya. Fikir dulu masak-masak sebelum memilih untuk menggunakan blogger.com sebagai pilihan medium pemasaran internet anda.

Jika mahu sebuah blog berbayar, anda boleh mencuba WordPress Self Hosting, Kenapa perlu blog berbayar ini? Adakah keranma temanya lebih menarik? Pada pendapat saya secara peribadi ialah tiada bezanya cantik atau menarik suatu tema. Ianya abstrak dan bergantung kepada pandangan setiap individu. Yang betul hanyalah polisi, dengan blogger.com polisi kita akan terikat. Berlainan pula dengan WordPress Self Hosting kita lebih bebas.

Apa? Kita akan kelihatan lebih profesional jika menggunakan blog berbayar seperti WordPress Self Hosting? Pada saya secara peribadi soal profesional tidak ada kaitan lansung dengan blog. Ini berkaitan dengan isi kandungan dan tujuan blog tersebut diterbitkan. Siapa yang tidak takut dengan polisi yang ketat dari google blogger.com adalah lebih profesional? Hehehe... terpulanglah.

Tidak kira apa pun platform blog yang anda pilih, itu semua adalah untuk dijadikan medium pemasaran internet untuk affiliate anda. Buat blog jangan bercampur aduk, sila fokus pada niche yang berkaitan affiliate anda sahaja dan disampaikan dengan gaya profesional dan santai. Ini sahaja saya sempat kongsikan hari ini, semoga ianya dapat memberikan manfaat kepada anda semua. Terima kasih.

Sebagai maklumat tambahan, silakan lihat entri: Keuntungan membuat blog

11 ulasan:

Nur'Amilah said...

saya setuju dengan tulisan anda. Hal ini memungkinkan kita untuk memaksimalkan weblog sebagai media bisnis online.
salam :D

freaks tips said...

salah satu prinsip berblog adalah traffik, sebaik atau selengkap mana blog itu tanpa traffik.. seumpama kereta tanpa enjinnya. ;D

Siti Mel said...

Mempunyai blog adalah amat penting sekarang, bukan sahaja sebagai medium sosial tetapi juga sebagai mesin duit..

m_izuddin said...

Kalau nak jadi mesin duit kena rajin sikit la kan?? Blog mmg boleh buat duit melalui iklan tapi kena ada trafik yg tinggi.. Tu yg saya masih gagal nk dptkn.. huhu saya tgh cuba web baru ini : http://alltraveltipss.com/ TQ

eSoulArt said...

sye tngah cube sistem cik zazali bg...bnyak lg yg belom settle....so kene la rajin skit bru bleh berjaya:)

akhiyy said...

tapi kalo untuk blog personal cam mane bro??

yuni said...

sy pn tgh belajar mencari imcome dgn google adsense...

adam said...

thanks atas pengkonsian ni

jeff said...

blog klu pandai guna blh jadi mesin duit...

AZMAN NETWORK said...

Terima kasih tuan... informasi yang sangat bagus... teruskan share ilmu nya ya... Walalala Tipsss!!!

Devy Mitchel Edwin said...

Irformasi yang sangat berguna.. Terima kasih.

Post a Comment

Pihak blog Hyprobulksms Affiliate Program Review sentiasa mengharapkan komen dan pandangan dari anda. Semua komen adalah DOFOLLOW. Sila komen dengan beretika, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

BlogMalaysia.com

Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs Business TopOfBlogs Blogarama - Blog Directory Business Blogs Blog Directory hyprobulksms teknik pemasaran affiliate program affiliate Malaysia

Mengikuti Blog Ini