Kebebasan Kewangan

 


 

Semua program PPC seperti Google AdSense, program affiliate seperti Program Affiliate Hyprobulksms, atau apa jua affiliate seperti penjualan ebook tidak akan menjadi lumayan kepada anda jika anda tidak ingin take action! Ini bukan program “skim cepat kaya” atau "Multi-level Marketing" tetapi perniagaan affiliate yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan rajin sekiranya anda ingin berjaya bergelar seorang IM.

Peluang yang tidak diabaikan pasti membawa keuntungan! Mahu berubah kepada BEBAS HUTANG, BEBAS KEWANGAN? Saya akan tunjukkan jalannya!, jika mahu berubah BERTINDAKLAH CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

 


Hyprobulksms skim cepat kaya?

APA ITU SKIM CEPAT KAYA?

Skim Cepat Kaya merupakan satu skim di mana sejumlah wang akan didepositkan atau dilaburkan kepada penganjur skim cepat kaya dengan janji dan syarat bahawa wang deposit tersebut akan dipulangkan kembali dengan faedah atau keuntungan yang dijanjikan dan selalunya lebih tinggi daripada apa yang di tawarkan oleh institusi-institusi kewangan berlesen.

Janji-janji faedah, pulangan atau keuntungan yang tinggi inilah yang mengakibatkan orang ramai tertarik untuk turut serta melabur di dalam skim yang dianjurkan. Tiada jaminan bahawa pihak penganjur boleh terus membayar pulangan yang tinggi. Pada permulaan skim tersebut, penganjur menggunakan wang deposit yang diterima daripada pendeposit baru untuk membayar pulangan atau wang pokok pendeposit yang sebelumnya. Sebenarnya para penganjur Skim Cepat Kaya ini tidak melaburkan deposit yang diterima ke dalam pelaburan atau perusahaan yang mendatangkan keuntungan yang sama atau lebih tinggi. Oleh yang demikian, mereka tidak dapat terus menanggung pembayaran pulangan yang tinggi kepada pelabur yang sedia ada. Jika tiada deposit baru diterima oleh penganjur atau skim ini dibatalkan, ianya akan gagal dan para pelabur atau pendeposit akan kehilangan wang mereka.

Di Malaysia, mereka yang menjalankan Skim Cepat Kaya melakukan satu kesalahan di bawah Seksyen 6(4) Akta Bank dan Institusi-institusi Kewangan 1989. Mereka yang sabit dengan kesalahan dibawah akta tersebut boleh dihukum penjara 10 tahun atau denda RM10 juta atau kedua-duanya sekali.Selain itu, dari segi agama Islam, mereka yang memakan hasil Skim Cepat Kaya adalah memakan hasil yang haram.

HyProBulkSMS BUKAN SKIM CEPAT KAYA

HyProBulkSMS adalah satu sistem hebahan SMS Pukal (Bulk) melalui Internet. Sistem ini sangat efektif dan dapat menjimatkan masa serta wang pengguna. Sistem HyProBulkSMS ini sesuai digunakan untuk tujuan promosi, pengiklanan dan hebahan maklumat kepada kumpulan sasaran.

HyPerNet Resources adalah syarikat 100% bumiputra yang memperkenalkan HyProBulkSMS (Internet Business) setahun yang lalu. Mereka mengembangkan perniagaan HyProBulkSMS dengan menggunakan sistem Affiliate multi-tier yang menawarkan komisyen lumayan sehingga 100% (bergantung kepada pakej). Syarikat ini ditubuhkan pada 12 Jun 2008 dan telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dengan nombor pendaftaran 001773825-M.

HyProBulkSMS bukanlah MLM (Multi-Level Marketing atau Pemasaran Berbilang Tingkat). Ini kerana produk yang di tawarkan adalah produk maya dan bukannya berbentuk fizikal. HyProbulkSMS juga tiada yuran ahli, tiada pangkat, tabung kereta, tabung melancong, khairat kematian, stokis dan lain-lain. Syarikat ini tidak terikat dengan AJL (Akta Jualan Langsung) dan tiada lesen Jualan Langsung kerana syarikat bukan dalam Kategori Pemasaran Berbilang Tingkat (Multi-Level Marketing-MLM) seperti ciri - ciri yang di sebut tadi. Ini telah diperakui oleh KPDNKK sewaktu pertemuan di awal penubuhan HyProBulkSMS tahun lalu. HyProBulkSMS adalah program perniagaan berkonsepkan affiliate - anda beli sistem, kenalkan pelanggan baru kepada syarikat dan anda akan di bayar komisen atas usaha anda itu.. Duduk Diam Tanpa Usaha adalah perbuatan yang merugikan dan sia-sia kerana tiada komisen akan dibayar. Jadi telah jelas disini yang HyProBulkSMS bukanlah Skim Cepat Kaya kerana sistemnya tidak berdasarkan pelaburan.

PENGAMBILAN DEPOSIT HARAM?

Maksud "pengambilan deposit secara haram" ialah suatu perbuatan menerima, mengambil atau menyetuju terima deposit tanpa lesen sah di bawah Akta Bank dan Institusi Institusi Kewangan 1989 (ABIK). Menjalankan suatu operasi Skim Cepat Kaya yang melibatkan pengambilan deposit adalah suatu kesalahan dari segi undang undang kerana penganjur tidak mempunyai lesen sah untuk menerima deposit.

Antara ciri-ciri pengambilan deposit secara haram ialah :

1. Penganjur tidak mempunyai lesen sah untuk mengumpul deposit.

2. Penganjur menjanjikan pulangan yang tinggi dalam jangkamasa yang pendek. Pulangan ini selalunya lebih tinggi daripada faedah yang ditawarkan oleh institusi-institusi kewangan yang dilesenkan.

3. Selain daripada wang tunai, sebahagian daripada pulangan boleh dibayar dalam bentuk ganjaran lain, seperti dalam bentuk kupon, barangan , barangan kemas atau barangan elektrik.

Jadi jika mengikut penerangan di atas, jelas sekali lagi HyProBulkSMS TIDAK terlibat dalam aktiviti pengambilan deposit haram kerana program HyProBulkSMS bukan pelaburan yang menjanjikan pulangan. Konsep HyProBulkSMS adalah sama seperti perniagaan jual beli runcit yang lain dan untuk menerima komisen, anda MESTI memperkenalkan sistem SMS Pukal kami kepada pelanggan baru yang lain. Ada usaha dan bukannya DUDUK DIAM DAPAT DUIT. Pihak syarikat sendiri telah mendapatkan kepastian tentang ini dalam kunjungan rasmi ke BNM pada Ogos tahun lalu.

MINAT UNTUK SERTAI HyProBulkSMS

Untuk menjadi RESELLER HYPROBULKSMS, anda hanya perlu memiliki mana-mana pakej HyProBulkSMS iaitu : Pakej Xtreme250 (Modal RM250), Pakej Xtreme500 (Modal RM500) ataupun Pakej Xtreme1000 (Modal RM1,000) dan secara automatik dilantik menjadi Reseller bagi pihak HyPerNet Resources bagi memasarkan produk HyProBulkSMS. Harga bagi setiap pakej ini akan membezakan jenis sistem SMS Pukal yang anda akan terima dan juga menentukan bayaran komisyen yang bakal anda terima sehingga 100%. Pilihlah mengikut kemampuan anda! Modal HANYA SEKALI SEUMUR HIDUP dan anda hanya perlu memperkenalkan produk HyProBulkSMS ini kepada rakan anda dan pihak HyPernet Resources akan memberi komisyen lumayan kepada anda seminggu sekali.

Penerimaan masyarakat terhadap perkembangan HyProBulkSMS sangat memberansangkan buat masa ini. Dengan keahlian melebihi 25,000 orang dalam setahun lebih penubuhannya, HyProBulkSMS kini telah membuat bayaran komisen yang amat tinggi setiap bulan. Ramai yang telah berjaya meraih pendapatan 4 ke 5 angka seminggu tanpa perlu modal berpuluh ribu, paling tinggi pun RM1,000 sekali seumur hidup. Kejayaan ini di raih berkat sokongan dari Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), RTM, Sinar Harian, Metro dan semua ahli seluruh negara. HyPerNet Resources juga adalah penaja rasmi Misi D’Everest Tibet 2011 bersama kerajaan. Walaupun syarikat ini kecil, kami mampu menyumbang sesuatu untuk negara tercinta. Jika tiada aral melintang, tahun hadapan HyProBulkSMS akan membuka pasarannya ke pasaran luar negara seperti Indonesia, Brunei dan Singapura. Satu lagi ikon anak tempatan akan menempa nama di persada antarabangsa.

PERINGATAN

HyPerNet Resources memohon kerjasama anda. Jika anda di datangi oleh mana-mana pihak yang menjalankan perniagaan HyProBulkSMS secara pelaburan Skim Cepat Kaya seperti yang dinyatakan di atas tadi, sila laporkan ke balai polis berdekatan dan pejabat urusan kami di Damansara Perdana, Petaling Jaya, Selangor. Hubungi talian hotline kami 03-77101330 / 03-77297303. Anda juga boleh menghubungi kami ataupun wakil kami di seluruh negara untuk mendapatkan penerangan lanjut tentang HyProBulkSMS ini. Majlis penerangan @ Biz Preview di adakan setiap hari di lokasi yang telah di tetapkan di seluruh negara. Anda datang dengar, fahamkan betul- betul dan buatlah keputusan. Tiada unsur paksaan. Jangan khuatir dan ragu-ragu kerana HyProBulkSMS Bukanlah Skim Cepat Kaya Tetapi Anda Boleh Kaya Apabila Mengusahakannya.

Siapa kata HyProBulkSMS scam? Teruskan bacaan anda pada entri tersebut untuk mengetahuinya. Sekian, terima kasih.

5 ulasan:

Zikri Husaini said...

take it slow... :-)

HenZ said...

good info...:)
http://www.kelniaga.co.cc/

freaks tips said...

diantara program yang meletup.. tapi sayang saya belum menyertainya ;D

AZMAN NETWORK said...

Terima kasih tuan... informasi yang sangat bagus... teruskan share ilmu nya ya... Walalala Tipsss!!!

Moer said...

Infor yang bermanfaat & menarik.

Post a Comment

Pihak blog Hyprobulksms Affiliate Program Review sentiasa mengharapkan komen dan pandangan dari anda. Semua komen adalah DOFOLLOW. Sila komen dengan beretika, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

BlogMalaysia.com

Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs Business TopOfBlogs Blogarama - Blog Directory Business Blogs Blog Directory hyprobulksms teknik pemasaran affiliate program affiliate Malaysia

Mengikuti Blog Ini