Kebebasan Kewangan

 


 

Semua program PPC seperti Google AdSense, program affiliate seperti Program Affiliate Hyprobulksms, atau apa jua affiliate seperti penjualan ebook tidak akan menjadi lumayan kepada anda jika anda tidak ingin take action! Ini bukan program “skim cepat kaya” atau "Multi-level Marketing" tetapi perniagaan affiliate yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan rajin sekiranya anda ingin berjaya bergelar seorang IM.

Peluang yang tidak diabaikan pasti membawa keuntungan! Mahu berubah kepada BEBAS HUTANG, BEBAS KEWANGAN? Saya akan tunjukkan jalannya!, jika mahu berubah BERTINDAKLAH CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

 


Berjaya dengan perniagaan online

Perniagaan online sangat berlainan dengan perniagaan secara offline. Sebab utama yang nyata dapat dilihat ialah, kalau perniagaan offline yang kita perlukan adalah tempat dan lokasi yang strategik agar mudah dilihat oleh orang ramai. Waktu kita untuk melakukan aktiviti berniaga adalah terbatas tapi kita tidak lagi dalam keadaan sukar untuk mencari pelanggan.

Sebenarnya kalau melakukan perniagaan online kita tidak memerlukan tempat dan lokasi yang strategik. Tapi yang kita amat perlukan adalah website atau blog perniagaan untuk kita mempamerkan produk dagangan kita, perkidmatan kita dan juga produk milik orang lain secara pemasaran affiliate. Dan semua ini akan terpapar selama 24 jam sehari tapi kita susah mencari pelanggan.

Untuk anda berjaya dalam perniagaan online ini, silakan baca panduan dan tips buat duit di internet dari saya.

 • Mempromosi perniagaan anda di berbagai media iklan online baik iklan yang percuma dan juga yang berbayar seperti Google Adwords.
 • Membuat laman web perniagaan anda secantik yang boleh agar pengunjung yang mellihat akan berada agak lama di laman web perniagaan anda.
 • Melakukan SEO website perniagaan anda supaya website, produk dan perkidmatan anda akan terindeks di enjin carian (search engine) dengan baik. Proses ini mudah, sebagai contoh pernigaan saya adalah Hyprobulksms, saya melakukan SEO untuk "hyprobulksms", Jadi bila ada orang mahu mencari maklumat di enjin carian dengan kata kunci "hyprobulksms", mereka berkemungkinan boleh menjumpai blog saya ini. Itu pun jika posisi blog saya ini dalam keadaan yang mudah dilihat. Silahlah pelajari pengetahuan SEO, ianya juga penting untuk perniagaan online anda.
 • Jawab email anda secepat mungkin kerana ia adalah satu bentuk maklum balas juga walaupun disampaikan secara online. Boleh jadi ianya daripada prospek atau pelanggan anda. Jangan abaikan perkara ini supaya anda tidak rugi!
 • Jika urusan jual beli berlaku, maka mulakan proses penyemakkan bayaran, proses pendaftaran pelanggan dan juga proses penghantaran secepat mungkin.

Saya ada lagi beberapa tips yang khas untuk anda gunakan jika perniagaan online anda. Tips ini biasa digunakan untuk memasarakan produk fizikal secara perniagaan online. Jika produk anda jenis digital seperti hyprobulksms, anda mungkin tidak memerlukan tips ini.

 • Gantikan barang yang hilang atau rosak kerana aktiviti pengiriman dan penghantaran. Biarlah rugi sedikit demi menjaga imej dan kredibiliti diri anda dan juga perniagaan anda.
 • Selalu sediakan stock untuk produk yang anda jual, tapi jikalau produk tersebut kehabisan dalam stock anda, sila senaraikan produk yang anda tidak ada lagi itu dan beritahu pengunjung anda bahawa produk tersebut tidak ada dalam tempoh tersebut. Ini memberi bayangan kepada pelanggan anda tentang produk tersebut adalah laris.
 • Selalu melakukan update pada senarai gambar produk anda. Jangan gunakan gambar produk yang sama sahaja terlalu lama.
 • Jangan pamerkan produk yang anda tidak jual atau memang anda tidak berkaitan dengannya.
 • Usahakan agar harga yang anda tawarkan sentiasa lebih rendah daripada harga orang lain untuk produk yang sama.
 • Berikan diskaun khas untuk pelanggan yang sering membeli dengan anda. Dengan ini mereka kan rasa lebih dihargai, dan mereka akan berkunjung lagi, dan membeli lagi pada masa akan datang.

Semoga tips perniagaan online ini dapat membantu anda. Terima kasih.

Ada lagi beberapa tips perniagaan yang saya ingin kongsikan bersama anda, sila daftar keahlian Program Affiliate Hyprobulksms dengan saya. Dengan tips ini bakal memberikan pendapatan lumayan kepada anda, dalam minggu ini juga!

6 ulasan:

Zikri Husaini said...

banyak perkara hars belajar dengan dunia perniagaan online..

Jericho said...

Bagus tips macam ni bagi mereka yang baru berkecimpung dalam perniagaan online.. rasanya masih ramai peniaga online yang gagal pasarkan produk dorang secara online.

sharemalaysia said...

Terima kasih, gunakanlah semua tips yang dikongsikan ni ye... semoga berjaya!

Freak Tips said...

Tidak dinafikan perniagaan online ini amat relevan dan menguntungkan. Ia memerlukan saport service before and after yang baik. agar pembeli yang berpuas hati akan menyarankan kepada kawan mereka yang lain. secara tidk langsung meningkatkan jualan tanpa memperbaharui promosi jualan. :D

azunie said...

sy pernah cuba meniaga online ni, tapi gagal...meniaga online ni juga kena ada ilmu dan kesungguhan baru berjaya

rawi said...

terbaik .. kene belajar dengan otai2 ..baru terbaik..

Post a Comment

Pihak blog Hyprobulksms Affiliate Program Review sentiasa mengharapkan komen dan pandangan dari anda. Semua komen adalah DOFOLLOW. Sila komen dengan beretika, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

BlogMalaysia.com

Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs Business TopOfBlogs Blogarama - Blog Directory Business Blogs Blog Directory hyprobulksms teknik pemasaran affiliate program affiliate Malaysia

Mengikuti Blog Ini