Kebebasan Kewangan

 


 

Semua program PPC seperti Google AdSense, program affiliate seperti Program Affiliate Hyprobulksms, atau apa jua affiliate seperti penjualan ebook tidak akan menjadi lumayan kepada anda jika anda tidak ingin take action! Ini bukan program “skim cepat kaya” atau "Multi-level Marketing" tetapi perniagaan affiliate yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan rajin sekiranya anda ingin berjaya bergelar seorang IM.

Peluang yang tidak diabaikan pasti membawa keuntungan! Mahu berubah kepada BEBAS HUTANG, BEBAS KEWANGAN? Saya akan tunjukkan jalannya!, jika mahu berubah BERTINDAKLAH CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

 


Upline lari, penipuan dan program hyprobulksms

Saya mendapat inspirasi menulis entri dari seorang downline saya yang lebih selesa saya memanggilnya Kak Nor***i, kerana beliau telah muak dengan sikap segelintir upline dalam perniagaan affiliate yang gemar lepas tangan.

Masalah umum seperti ditinggal upline, penipu dan upline lari adalah senario biasa dalam perniagaan, tidak kira sama ada perniagaan online dan juga perniagaan offline. Ia boleh berlaku dengan apa sahaja perniagaan atau di mana-mana sahaja. Perniagaan MLM dan perniagaan affiliate juga tidak terkecuali dengan masalah tipu menipu ini yang sering kedengaran di akhir penipuan adalah masalah upline lari. Walaupun penipuan program affiliate berpotensi untuk berlaku pada semua jenis perniagaan, tetapi tidak ada laporan yang dibuat mengatakan penipuan hyprobulksms atau hyprobulksms penipu atau hyprobulksms tipu. Ini kerana plan pemasaran affiliate yang diaplikasikan oleh program hyprobulksms adalah membuktikan affiliate hyprobulksms adalah program affiliate Malaysia yang terbaik pernah diketahui setakat ini. Walaupun ianya program affiliate Malaysia yang paling baik dan paling lumayan, ia tetap tidak dapat lari daripada masalah yang dilakukan oleh segelintir manusia rakus yang takut memikul tanggungjawab sehingga ada yang mengatakan upline lari, seterusnya ini telah memberi kesan yang buruk pada perniagaan ini.

Persolannya adakah anda sebagi pengguna atau sebagai downline pernah ditipu? Tidak mendapat bonus? Tidak boleh atau tidak dapat tunai wang disebut juga sebagai cash withdrawal? Upline tidak mahu angkat telefon bila anda menghubunginya? Pada pendapat peribadi saya, itu adalah perkara biasa seperti yang telah saya nyatakan dalam penulisan di atas. Ini adalah perkara biasa yang dilakukan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab dalam industri perniagaan affiliate atau Multi-level Marketing di Malaysia atau dimana sahaja di dunia ini.

Kadang-kadang ia disebabkan oleh diri sendiri yang tamak kerana tidak peduli untuk mengkaji terlebih dahulu mengenai latarbelakang sesebuah syarikat affiliate atau apa saja syarikat perniagaan yang kita pilih. Tidak ada pejabat pun kita sapu kerana tidak sabar untuk mengaut keuntungan yang kononnya berganda-ganda dari modal asal yang kita laburkan. Sepatutnya kita perlu sedar beretika untuk memberi tumpuan kepada cara memilih syarikat affiliate atau syarikat MLM atau apa sahaja perniagaan bersyarikat yang betul telebih dahulu sebelum memutuskan untuk menyertainya supaya kita tidak kerugian duit, masa dan tenaga.

Masalah leader lari atau upline lari seperti tidak mahu menjawab panggilan juga adalah perkara biasa dalam perniagaan. Memang ramai orang atas yang sering dipanggil upline atau leader bersikap tidak bertanggungjawab seperti ini. Masa memperkenalkan perniagaan mereka kepada kita bukan main boleh dihubungi pada bila-bila masa sahaja, bila sahaja anda sudah menyertai program perniagaan mereka tersebut dan mereka sudah buat duit, dengan tiba-tiba mereka lesap seperti macam tidak ada apa-apa yang berlaku diantara mereka dan juga anda. Kadangkala mereka sebenarnya memang sudah tahu yang syarikat tersebut memang menipu dari awal. Masalah seperti ini juga boleh menyusahkan syarikat yang mempunyai reputasi yang amat baik dan jujur seperti program hyprobulksms. Syarikat tidak bersalah dan upline juga tidak bersalah jika dia mahu lari, tetapi amatlah hina dan tidak bertanggungjawabnya diri seorang yang bergelar upline jika dia sanggup berkelakukan sedemikian rupa! pada pandangan saya.

Kalau syarikat hyprobulksms, kemungkinan berjumpa dengan masalah upline lari memang amat kurang sebenarnya kerana plan pemasaran affiliate mereka yang betul-betul bereputasi baik. Tetapi bagaimana pula kalau anda ditemukan dengan syarikat yang memang merancang untuk menipu downline?. Sayrikat affiliate atau syarikat MLM yang memang membuat plan pemasaran atau marketing plan yang boleh menyebabkan anda terliur sehingga tidak dapat tidur memikirkannya kerana terlalu menggoda seperti godaan penghasil dan penjual ebook cara buat duit mudah yang berlambak di Malaysia ini. Penipuan seperti ini biasanya menganggap prospek (prospect) dalam lingkungan pasaran mereka ini tidak akan bertanya mengenai dari mana pendapatan lumayan mereka boleh dibayar. Ini disebabkan kerana ketamakan mereka mengatasi segalanya, yang pentingan mendapat pulangan keuntungan yang banyak dalam masa yang singkat seperti yang diharapkan.

Kalau anda serius dalam membina jaringan kukuh dalam perniagaan MLM atau affiliate, ingin untung, ingin dihormati dan mendapat rezeki berkat, anda perlulah memilih program perniagaan yang betul telebih dahulu seperti hyprobulksms. Setelah itu anda harus mencari upline yang boleh anda percayai dan kelihatan berkredebiliti serta personaliti yang baik dengan ciri-ciri seorang pemimpin yang anda percaya dan mahukan. Hehehe... siapalah agakya ya?. Setelah anda memilih upline anda, kedudukan anda sebagai downline biasanya tidak lama kerana anda akan menjadi upline juga, hanya usaha anda yang menentukannya. Setelah anda menjadi upline pula, tolong jangan bersikap seperti upline lari dan sila bertanggungjawab terhadap masalah downline anda. Bukan pertolongan kewangan yang mereka mahukan tetapi sebenarnya mereka mahukan anda memberi motivasi dan tunjuk ajar dari anda supaya mereka juga dapat berjaya seperti anda.

Sekian sahaja celoteh saya untuk kali ini, diharap kita bertemu lagi pada entri yang lebih menarik dimasa akan datang. Terima kasih kepada semua yang sudi membaca.

5 ulasan:

Zikri Husaini said...

hurm kena tengok upline juga... jenis yang lepas tangan susah juga ya bro... :-)

sharemalaysia said...

Tepat sekali bro.

samdaddycool said...

kenapa nak bawa lari duit orang? Upline ni tak tau ke neraka tu wujud?

PutraRocker said...

mantop

sharemalaysia said...

Thanks bro..

Post a Comment

Pihak blog Hyprobulksms Affiliate Program Review sentiasa mengharapkan komen dan pandangan dari anda. Semua komen adalah DOFOLLOW. Sila komen dengan beretika, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

BlogMalaysia.com

Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs Business TopOfBlogs Blogarama - Blog Directory Business Blogs Blog Directory hyprobulksms teknik pemasaran affiliate program affiliate Malaysia

Mengikuti Blog Ini