Kebebasan Kewangan

 


 

Semua program PPC seperti Google AdSense, program affiliate seperti Program Affiliate Hyprobulksms, atau apa jua affiliate seperti penjualan ebook tidak akan menjadi lumayan kepada anda jika anda tidak ingin take action! Ini bukan program “skim cepat kaya” atau "Multi-level Marketing" tetapi perniagaan affiliate yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan rajin sekiranya anda ingin berjaya bergelar seorang IM.

Peluang yang tidak diabaikan pasti membawa keuntungan! Mahu berubah kepada BEBAS HUTANG, BEBAS KEWANGAN? Saya akan tunjukkan jalannya!, jika mahu berubah BERTINDAKLAH CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

 


Teknik membina senarai pemasaran affiliate

Program affiliate, Teknik pemasaran affiliate, Pemasaran affiliate

        Teknik pemasaran affiliate tidak terlalu sukar sebenarnya jika anda punya perhatian dan kepercayaan semasa anda menceburi perniagaan program affiliate.

Anda boleh mendapatkan perhatian dan kepercayaan melalui hubungan anda dengan orang-orang yang bersetuju untuk menerima kandungan maklumat daripada anda. Dan anda boleh mendapatkan perhatian dari orang-orang melalui enjin carian Google kerana mereka percaya dengan maklumat yang anda aplikasikan dalam teknik pemasaran anda.

Sememangnya anda memerlukan kedua-duanya iaitu mengusai teknik pemasaran affiliate dan juga kepercayaan. Perkara ini amat diperlukan untuk menjalankan program affiliate supaya boleh berjaya.

Tentu saja, ada cara buat duit mudah dengan program affiliate yang tidak melibatkan penyampaian kandungan maklumat sama sekali. Anda boleh menggunakan teknik pemasaran carian untuk menghantar pengunjung ke laman web yang disebut sebagai landing pages, dan kadang-kadang bahkan secara terus ke laman penjualan. Program affiliate Malaysia No.1, program affiliate hyprobulksms juga sesuai menggunakan teknik pemasaran internet jenis ini.

Disinilah penekanan untuk membina aset online atau sering juga disebut oleh kebanyakkan orang sebagai "build online assets". Membina senarai pelanggan merupakan aset berharga dalam melaksanakan teknik pemasaran anda, kerana anda boleh menggunakan pasaran untuk orang-orang ini selama jangka yang agak panjang dengan menawarkan beberapa tawaran promosi supaya anda dapat mempertahankan hubungan kepercayaan yang telah atau belum terjalin tersebut. Sama begitu juga sesebuah laman web atau blog dengan posisi yang baik untuk kata kunci berharga dalam enjin carian google adalah aset yang boleh membawa pengunjung yang disasarkan dan ianya akan jana pendapatan online untuk anda mungkin selama bertahun-tahun.

Mari kita lihat tiga teknik pemasaran affiliate yang membina aset dan perniagaan yang berterusan. Yang pertama teknik membina senarai, seterusnya membina link, dan teknik pemasaran gabungan. Semua teknik ini amat penting dan baik untuk semua program affiliate, bukan tertumpu kepada program affiliate hyprobulksms sahaja kerana inilah teknik pemasaran internet yang perlu anda kuasai sebelum anda boleh berjaya!

Teknik pemasaran internet yang membina senarai dengan traffik (pengunjung) jenis berbayar

Kaedah pemasaran biasa untuk strategi membina senarai yang seakan teknik pemasaran email (email marketing) bagi mewujudkan kaedah menarik pelanggan seakan membaca email yang santai. Dalam menjalankan program affiliate, tujuan utamanya adalah untuk mengarahkan pengunjung atau prospek supaya pergi ke laman yang mempunyai isi kandungan maklumat tawaran affiliate, atau sekadar mengarahkan pengunjung supaya opt-in terhadap newsletter anda!. Target prospek yang terbaik harus berasal dari mesin carian iklan bayar-per-klik atau disebut sebagai pay-per-click (PPC), tetapi kaedah pengiklanan yang lain boleh bekerja juga jika mereka kos yang efektif.

Membina senarai pelanggan juga adalah penghubung penukaran dari pengunjung kepada bakal pembeli, prospek dan seterusnya akan menjadi pembeli. Anda perlu menjaga perhubungan senarai ini kerana ianya amat bernilai, senilai dengan reputasi anda. Di sinilah kandungan maklumat yang anda sertakan akan memainkan peranan, anda tidak akan membuat seseorang menyerahkan alamat e-mel utama mereka kecuali anda memberikan janji yang menarik sebagai balasan yang tampak ikhlas!. Tetapi keberkesanan untuk teknik pemasaran affiliate jenis ini punyai kelemahan yang nyata kerana ianya tidak mampu memberikan keuntungan lebih kepada anda jika anda tidak menjaga perhubungan yang baik antara anda dengan orang yang anda senaraikan dalam "list building" tersebut.

Berikut saya senaraikan 3 tips yang amat berkesan untuk memastikan strategi pemasaran affiliate anda supaya dapat membuat jualan,

  1. Anda tidak boleh malu mempromosikan program affiliate yang anda sertai, atau jika tidak anda tidak akan menghasilkan wang. Namun, anda juga memerlukan keseimbangan antara isi kandungan maklumat yang betul-betul tepat serta mantap dan menawarkan program affiliate untuk menjaga hubungan yang positif antara anda dan prospek. Ketepatan kandungan ini yang memberikan nilai bebas tetapi juga secara seperti semulajadi akan mengarah pada cadangan produk affiliate anda adalah salah satu cara pintar dan berbaloi untuk melakukannya.
  2. Anda akan lebih baik menggunakan Google Adwords dengan memiliki nilai kualiti yang tinggi untuk laman web program affiliate anda (landing page). Cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan menyalurkan laman dalam domain dengan banyak kandungan dan jumlah link inbound yang berkaitan dengan program affiliate anda. Ini bermakna akan lebih menguntungkan jika anda mempertimbangkan supaya menggabungkan teknik pemasaran ini dengan strategi menggunakan blog (blogging) yang menyediakan link kandungan anda dapat dihantar ke senarai yang anda telah bina.
  3. Mengarahkan kepada peringkat penukaran supaya seakan dapat mengurangkan kos promosi anda. Salah satu cara untuk melakukan itu (dan juga menghasilkan keuntungan langsung) adalah menghantar pelanggan baru ke affiliate yang sentiasa relevan selagi mereka dalam status opt-in di senarai yang anda bina, mereka sentiasa berpotensi besar mungkin dapat menjadi pembeli anda.

Sekian sahaja tips teknik pemasaran affiliate yang saya ingin kongsikan untuk kali ini. Jika anda masih tercari-cari program affilite Malaysia yang sesuai untuk anda, saya amat senang untuk menjemput anda menyertai program affiliate hyprobulksms. Sudah sedia maklum bahawa tiada istilah "hyprobulksms penipu". Jadi apa yang anda mahu tunggu lagi? Bila lagi mahu jana pendapatan online anda?.

2 ulasan:

hanif said...

teknik ini mana baik berbanding dengan cara kumpul email list secara normal?

cashy said...

dear zazali,
kalau ikut my experience, pakai adwords ni mahal tapi conversion dia kurang...saya lagi suka pakai yang murah jer contoh macam 7search...harap membantu yer..:)

Post a Comment

Pihak blog Hyprobulksms Affiliate Program Review sentiasa mengharapkan komen dan pandangan dari anda. Semua komen adalah DOFOLLOW. Sila komen dengan beretika, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

BlogMalaysia.com

Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs Business TopOfBlogs Blogarama - Blog Directory Business Blogs Blog Directory hyprobulksms teknik pemasaran affiliate program affiliate Malaysia

Mengikuti Blog Ini