Kebebasan Kewangan

 


 

Semua program PPC seperti Google AdSense, program affiliate seperti Program Affiliate Hyprobulksms, atau apa jua affiliate seperti penjualan ebook tidak akan menjadi lumayan kepada anda jika anda tidak ingin take action! Ini bukan program “skim cepat kaya” atau "Multi-level Marketing" tetapi perniagaan affiliate yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan rajin sekiranya anda ingin berjaya bergelar seorang IM.

Peluang yang tidak diabaikan pasti membawa keuntungan! Mahu berubah kepada BEBAS HUTANG, BEBAS KEWANGAN? Saya akan tunjukkan jalannya!, jika mahu berubah BERTINDAKLAH CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

 


Penerangan Hukum Muamalat HyProBulkSMS

Kepada individu yang masih meragui mengenai status program affiliate Malaysia terbaik ini, program affiliate hyprobulksms haram atau halal. Saya senang menghebahkan tentang hukum perniagaan hyprobulksms ini kepada anda. Sila baca entri ini dengan teliti dengan hemah akal fikiran kita sebagai seorang muslim yang waras akal fikirannya.

Sebenarnya saya tidak terkejut dengan respon serta maklumbalas setiap individu yang mengunjungi blog Hyprobulksms Affiliate Program Review yang saya sediakan ini, saya sebenarnya kasihankan mereka yang tidak tahu hukum perniagaan dalam Islam. Mereka mendakwa diri mereka lebih mengetahui suatu hukum halal dan haram dalam perniagaan, tetapi mereka tidak berani tampil dengan identiti mereka yang sebenar, mengapa perlu menggunakan samaran anonim?. Inilah yang saya kasihan kepada mereka. Di bawah ini saya senaraikan komen orang yang saya sifatkan sendiri sebagai pengecut, komen mereka saya tidak akan padamkan kerana saya menghormati setiap komen dan cetusan idea dari akal fikiran pengunjung blog ini.

 

 

Komen ini dipetik dari entry saya sebelum ini yang bertajuk : Melayu kata skim hyprobulksms haram!

Anonymous said...


mmg haram pun sebab kalau nak keluarkan wang dari ewallet kena cari orang mengikut package yg disediakan makanya dah tentu ia bertukar jadi sistem piramid plak.. dimana setiap orang yg nak keluarkan wang dari ewallet kena cari ahli dibawahnya.. dah terang lagi bersuluh haram... kalau dah namapun hak empunya ewallet tak sepatutnya diikat dgn satu akujanji yang menyusahkan. bayangkan kalau anda nak keluarkan wang dari ewallet tetapi tidak memenuhi syarat mengikut package yg anda sertai dahtentu anda tidak boleh keluarkan wang dari ewallet tersebut. dan ini sudah bertentangan dalam urusan jual beli mengikut pandangan islam. maka hati2 lah jangan anda termakan hasil haram.... jgn terpedaya dgn dakyah ahli hypro ini..dia roang dahtentu tak faham hukum halal haram... kalau tgk secara kasar nmpk halal tetapi bila tengok cara urusan secara teliti dah tak halal.. kena ingat kalau satu cabang urusniaga dah haram...semua pokok dan akarnya jadi haram....


 



Anonymous said...


asal masuk paper ja kata tiada penipuan.....paper pun penipu.....




 

 

Entri ini sekali lagi saya ambil dari orang penting syarikat ini. Sumber artikel ini daripada sahabat saya di Facebook En. Hairul Nizam Bin Hashim - Pengarah Pemasaran HYPERNET RESOURCES (001773825-M)

  1. Sistem HyproSMS = Kos Modal Ditanggung 100% Oleh Hypernet. Tidak Berkongsi Modal Dengan Hyporian. Maka Tiada Istilah "Al-Mudharabah" (Berkongsi Modal & Keuntungan Atas Persetujuan).
  2. Hyporian = Mencari Pelanggan Kepada Hpernet Untuk Membeli Sistem HyproSMS & Dibayar Komisyen ( Upah ) Apabila Pelanggan Tersebut Membeli Sistem HyproSMS. Dinamakan Sebagai "Al-Ujrah".
  3. Aqad Jual Beli tidak berlaku antara Hyporian Dengan Pelanggan, Tetapi Dengan Pihak Hypernet / Teknokrat. Sebab Itu Hyporian Ini Tiada Mempunyai Stok (AP).
  4. Bila Berlaku Aqad Jual Beli,Keuntungan Adalah 100% Milik Hypernet. Upah Dibayar Hasil Daripada Keuntungan Hypernet Menjual Sistem HyproSMS.
  5. Komisyen 100% Adalah Hak Mutlak Hypernet Untuk Memberi,Bahkan Untuk Menberi 150% Pun Tidak Boleh Dipersoalkan Kerana Hypernet Tidak Berkongsi Modal Dengan Hyporian & Diberi Berdasarkan Keuntungan.
  6. Kos Sistem HyproSMS Yang Ditawarkan Oleh Hypernet Adalah Berpatutan.Bahkan Segala Kos Perubahan Ditanggung Penuh Oleh Hypernet Tanpa Dikenakan Sebarang Bayaran Tambahan.
  7. Hypernet Menjelaskan Secara 100% Bagaimana Komisyen Serta Perkara-Perkara Berkaitan Tanpa Sebarang Keraguan. Namun apa Yang Paling Penting Tiada Unsur Paksaan & Keraguan.

Hukum Feqah Muamalat "Al-Ijarah"(Upah) :

Menepati syarat:

  1. Perjanjian (Persetujuan) Antara Pihak Terima Upah (PTU) & Pihak Beri Upah (PBU) Segi Khidmat Serta Upah.
  2. PTU Laksana Khidmat,PBU Hendaklah Bayar Upah.
  3. Dinyatakan Sifat2 Khidmat,Kadar Upah&Perkara Berkaitan (Tiada Syarat Tersembunyi).

Terima kasih di ucapkan kepada Teknokrat Pahang atas bantuan & penerangan..

Wallahu 'Alam... panduan asas....

Fikirkan sekali lagi, adakah mungkin PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA mahu menerima program hyprobulksms menyertai mereka jika hyprobulksms penipu, hyprobulksms haram atau apa sahaja yang melibatkan reputasi yang buruk?

Semoga anda semua mendapat manfaat dari perkongsian ihklas saya ini. Terima kasih.

3 ulasan:

Anonymous said...

PPIM BUKAN Penasihat Syariah hypro. jgn syok sndiri mndakwa guna konsep syariah. yg menentukan halal haram adalah ahli syariah BUKAN ahli hypro!

sharemalaysia said...

@Anonim,
Pertamanya terima kasih kerana sudi memberi komen di sini.

Saya tidak mengatakan PPIM sebagai penasihat syariah hypro. Saya menjelaskan program hyprobulksms ini telah mempunyai keahlian dan sijil PPIM yang sah. PPIM tidak mungkin membenarkan keahlian yang bertentangan dengan hukum syariah, terutamanya isu halal dan haram. Saya harap saudara anonim boleh faham dengan situasi sebenar dan fungsi sebenar PPIM.

Anonymous said...

bapak ko upah!lenkali pegi blaja sampai hbs!sian johor.dpt ank johor bengap mcm ko.tikam bangsa sndr.

Post a Comment

Pihak blog Hyprobulksms Affiliate Program Review sentiasa mengharapkan komen dan pandangan dari anda. Semua komen adalah DOFOLLOW. Sila komen dengan beretika, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

BlogMalaysia.com

Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs Business TopOfBlogs Blogarama - Blog Directory Business Blogs Blog Directory hyprobulksms teknik pemasaran affiliate program affiliate Malaysia

Mengikuti Blog Ini