Kebebasan Kewangan

 


 

Semua program PPC seperti Google AdSense, program affiliate seperti Program Affiliate Hyprobulksms, atau apa jua affiliate seperti penjualan ebook tidak akan menjadi lumayan kepada anda jika anda tidak ingin take action! Ini bukan program “skim cepat kaya” atau "Multi-level Marketing" tetapi perniagaan affiliate yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan rajin sekiranya anda ingin berjaya bergelar seorang IM.

Peluang yang tidak diabaikan pasti membawa keuntungan! Mahu berubah kepada BEBAS HUTANG, BEBAS KEWANGAN? Saya akan tunjukkan jalannya!, jika mahu berubah BERTINDAKLAH CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

 


Manfaat menjadi affiliate marketer

Pemasaran affiliate memberi peluang yang luar biasa hampir semua orang di internet membuat diri mereka mendapatkan sejumlah besar wang dan pendapatan. Ini adalah contoh yang benar-benar mengikut situasi menang-menang, yang mana semua pihak yang terlibat dapat membuat keuntungan affiliate yang besar menerusi pemasaran affiliate. Tidak menghairankan juga bahawa imbangan antara dua pihak tertentu, pemasaran affiliate sekarang dilihat berubah menjadi salah satu cara yang paling berkesan dan popular untuk membuat pendapatan online hari ini.

Secara ringkasnya, pemasaran affiliate terikat antara dua pihak, iaitu peniaga dan sekutu niaga. Peniaga atau pemilik laman web bersetuju untuk membolehkan seseorang rakan penjual untuk meletakkan link ke laman web mereka untuk menjual barang-barang atau produk peniaga. Hal ini biasanya dilakukan dengan menggunakan potongan kod individu yang dapat menjejaki pengunjung laman web mereka, usaha anda sebagai sekutu niaga, anda dapat membawa mereka ke laman web affiliate dan seterusnya benar-benar membeli produk yang peniaga jual.

Sebagai balasan untuk usaha sekutu niaga, peniaga akan membayar upah atau komisyen kepada sekutu niaga mereka untuk semua jualan terhasil yang mereka usahakan. Seorang yang menjalankan program affiliate mempromosi laman web peniaga dengan pelbagai kaedah pemasaran dan teknik affiliate yang berbeza yang selalunya dikesan melalui kod yang unik. Ketika seorang pengunjung atau pelanggan melakukan klik pada kod ini atau disebut juga link affiliate, mereka akan masuk ke laman web peniaga yang mana terdapat produk yang mereka mahukan di laman web perniaga tersebut dan jika ada jualan, usahawan affiliate tersebut akan mendapat komisyen dari hasil jualan tersebut.

Memang hebat konsep pemasaran affiliate. Ini yang dikatakan situasi menang-menang untuk kedua-dua belah pihak. Sebabnya kerana peniaga akan mendapat kekuatan pemasaran dan jualan yang tidak ada sebarang kos sehingga proses jualan itu selesai. Mereka tidak perlu membayar kos pekerja seperti gaji, pengangkutan dan sebagainya tidak seperti perniagaan cara biasa. Selain itu produk peniaga pula akan mendapat pendedahan pemasaran dan pasaran yang lebih luas dengan juga sekutu niaga lain yang yang baru mahu menjadi affiliate untuk mereka kerana hanya mahu mendapatkan komisyen jika ada pelanggan lain yang membeli produk tersebut.

Usahawan affiliate pula tidak akan meninggalkan perniagaan ini kerana mereka memperolehi banyak manfaat dengan hanya mempromosi produk yang dikeluarkan oleh peniaga. Manfaat yang terbesar adalah memperoleh cara buat duit mudah untuk membuat banyak keuntungan dengan hanya berbekalkan internet untuk melakukan bermacam-macam teknik pemasaran internet yang mereka ketahui seperti menulis artikel, promosi ke forum internet, pemasaran email dan pelbagai lagi.

Saya akan menceritakan mengenai kemahiran ini pada entri kiriman blog yang pada masa akan datang. Sekian sahaja dulu untuk perkongsian saya mengenai tips pemasaran internet untuk kali ini. Semoga anda semua berminat untuk menyertai pemasaran affiliate, sebagai permulaan bolehlah memilih program affiliate hyprobulksms sebagai permulaan anda. Saya akan membimbing anda sehingga anda berjaya menjana pendapatan sampingan atau sepenuh masa sehingga mencecah ribuan ringgit. Sekian terima kasih.

2 ulasan:

Azham Zanal said...

salam,

Affiliate jadi berkesan sebab penjual mempunyai kelebihan untuk jual produk mereka tanpa perlu bersusah payah menanggung kos iklan. Kebiasaannya affiliate sendiri akan bayar untuk kos iklan jika mereka memang bersungguh-sungguh mempromosikan sesuatu produk. Hal ini boleh menjadi salah satu kaedah viral jika menggunakan setting-setting yang betul..

sharemalaysia said...

@Azham Zanal,

Betul tu, memang tepat sekali dengan mendapatkan massive marketing dengan kaedah viral.

Post a Comment

Pihak blog Hyprobulksms Affiliate Program Review sentiasa mengharapkan komen dan pandangan dari anda. Semua komen adalah DOFOLLOW. Sila komen dengan beretika, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

BlogMalaysia.com

Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs Business TopOfBlogs Blogarama - Blog Directory Business Blogs Blog Directory hyprobulksms teknik pemasaran affiliate program affiliate Malaysia

Mengikuti Blog Ini