Kebebasan Kewangan

 


 

Semua program PPC seperti Google AdSense, program affiliate seperti Program Affiliate Hyprobulksms, atau apa jua affiliate seperti penjualan ebook tidak akan menjadi lumayan kepada anda jika anda tidak ingin take action! Ini bukan program “skim cepat kaya” atau "Multi-level Marketing" tetapi perniagaan affiliate yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan rajin sekiranya anda ingin berjaya bergelar seorang IM.

Peluang yang tidak diabaikan pasti membawa keuntungan! Mahu berubah kepada BEBAS HUTANG, BEBAS KEWANGAN? Saya akan tunjukkan jalannya!, jika mahu berubah BERTINDAKLAH CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

 


Cara memilih syarikat affiliate

Memilih syarikat affiliate yang betul adalah tidak mudah seperti yang disangka oleh kebanyakan orang. Kali ini saya ingin mendedahkan satu lagi rahsia dalam teknik pemasaran affiliate kepada anda semua. Saya ni asyik rahsia saja... huhu, tak rahsia pun sebenarnya kerana ramai orang sudah tahu mengenai kreteria syarikat affiliate yang perlu diambil perhatian serius sebelum kita memilih syarikat dan program affiliate yang kita mahukan. Kita mahukan pendapatan halal, berterusan dan lama. Bukan pendapatan banyak tapi singkat, dan program haram. Saya akan memberikan kupasan satu persatu berkaitan perkara ini.

Kupasan saya mengenai,

Latarbelakang syarikat affiliate

Anda perlu menyiasat terlebih dahulu tahap kewangan syarikat affiliate itu serta pemilik syarikat affiliate tersebut yang terdiri daripada para founder dan CEO. Kalau pemilik syarikat tidak mempunyai rekod yang baik dari segi hal ehwal pengurusan kewangan dan pengalaman pengurusan perniagaan, elakkan diri anda daripada menyertai syarikat ini. Contohnya pemilik syarikat affiliate tersebut pernah memiliki beberapa perniagaan atau syarikat sebelum ini tapi perniagaan mereka tidak menjadi. Dalam kes seperti ini, para pengarah HYPERNET RESOURCES mempunyai reputasi dan kredibiliti yang amat baik dalam bidang perniagaan. Seharusnya anda memilih syarikat affiliate ini untuk sertai keahlian perniagaan affiliate hyprobulksms.

Pengurusan affiliate

Adakah pihak pengurusan affiliate tersebut pernah ada rekod dan reputasi buruk seperti tidak membayar pendapatan ahli, tidak membayar pembekal produk mereka, tidak membayar penceramah atau pelatih, tidak membayar kos sewaan pejabat, tidak menjaga kebajikan para ahlinya, dan lain-lain reputasi buruk dalam bidang pengurusan. Dalam hal ini pula tidak ada satu pun reputasi buruk ini terdapat pada syarikat affiliate hyprobulksms.

Alatan sokongan dan prasarana syarikat

Sokongan dari syarikat affiliate itu sendiri dalam bentuk sistem komputer, internet dan kelengkapan pejabat yang lengkap dengan bilangan staff pengurusan yang bersesuaian. Syarikat program affiliate penipu biasanya tidak mempunyai pejabat dan staff. Tetapi ahli bawahan pula yang ada alatan sokongan syarikat tersebut. Awas!

Nilai kejujuran dan ketelusan syarikat affiliate

Anda perlu memastikan supaya anda dapat melihat di internet dan di pejabat untuk senarai jaringan (network) anda, jualan anda, upline anda, bonus anda, downline anda dan juga senarai prospek (prospect) anda. Dengan menyertai program affiliate hyprobulksms, anda akan mendapati tiada penipuan yang berselindung. Kalau ditinggal upline atau upline lari, anda sudah tentu mampu menjejakinya. Program affiliate hyprobulksms adalah telus.

Bonus affiliate

Pastikan anda mengetahui kaedah pembayaran bonus affiliate anda. Pastikan juga anda mengetahui bilakah waktu pembayaran bonus, oleh siapa dan sebab mendapat bonus tersebut. Untuk program affiliate hyprobulksms, semasa anda menerima bonus ia akan dimaklumkan segala maklumat berkaitan penerimaan bonus tersebut kepada anda terus melalui sistem SMS terus ke telefon bimbit anda. Penting sekali untuk menyimpan bukti SMS jika ada apa-apa masalah berlaku.

Plan pemasaran affiliate (affiliate marketing plan)

Pastikan plan pemasaran affiliate tersebut mudah difahami, jika betul-betul mudah difahami barulah teknik pemasaran affiliate tersebut boleh dilakukan oleh semua golongan. Contoh nyata bagi perniagaan affiliate ialah dari program hyprobulksms adalah "smart plan, fast income" yang dapat memastikan penjanaan balik modal dengan cepat kerana hanya perlu memperkenalkan kepada dua keahlian baru menyertai program ini. Seterusnya pendapatan (income) dapat dijana dengan keahlian seterusnya secara infiniti. Memang amat menarik bukan? Lagi satu jangan sertai syarikat affiliate yang terdapat overpay dalam plan pemasaran affiliate mereka. Inilah salah satu teknik, kaedah dan taktik penipuan dalam program affiliate. Overpay bermaksud syarikat membayar komisyen lebih daripada keuntungan logik yang dihasilkan syarikat kepada ahli affiliate mereka. 100% keuntungan kepada ahli tidak semestinya overpay, program hyprobulksms telah membuktikannya!. Jangan fikir sesebuah syarikat affiliate akan mampu overpay. Itu semua penipuan affiliate syarikat tersebut semata-mata. Apabila sudah ramai yang sertai mereka terus menghilangkan diri! tolong jangan tertipu.

Pakej affiliate, produk affiliate dan harga affiliate

Pastikan anda memilih sebuah syarikat affiliate yang menawarkan produk yang bagus pada harga yang berpatutan. Produk yang bagus adalah produk yang pengguna mahukan, contohnya produk hyprobulksms yang merupakan satu sistem penghantaran SMS pukal (bulk SMS). Produk ini dimahukan oleh ramai pengguna, harganya juga berpatutan disamping menjual keahlian sistem hyprobulksms. Pembeli produk ini juga dapat menjadi ahli affiliate hyprobulksms untuk menjana pendapatan sampingan. Produk hyprobulksms ini juga boleh dijual kepada pengguna pihak ke tiga, dimana anda boleh menyediakan perkhidmatan penghantaran SMS pukal anda sendiri kepada pihak yang memerlukan anda berbuat sedemikian. Jadi, pendapatan anda ada banyak cabang.

Sijil SSM daripada Suruhanjaya Syarikat Malaysia

Pastikan syarikat ada mempunyai sijil SSM. Ada sijil SSM, sudah pasti perniagaan dari syarikat affiliate tersebut adalah sah di sisi undang-undang Malaysia. Amatlah kurang bijak jika syarikat berunsur penipuan (scam) mahu mendaftar dengan SSM kerana pasti tidak akan terlepas dari tindakkan undang-undang Malaysia. Program affiliate hyprobulksms mempunyai sijil SSM yang sah dengan pendaftran HYPERNET RESOURCES (001773825-M), tidak diragui.

Events dan meeting

Jika anda mendapati sesebuah syarikat perniagaan affiliate yang hanya jarang-jarang mengadakan events untuk company event dan group event. Meeting amat perlu untuk memastikan perniagaan affiliate boleh terus berdaya saing supaya dapat mengekalkan dan meluaskan jaringan affiliate. Ini juga salah satu daripada elemen terpenting dalam teknik pemasaran affiliate yang berkesan. Tidak kira sama ada events dan meeting itu dijalankan secara online atau offline. Untuk program affiliate hyprobulksms, hyprobulksms company event akan diadakan setiap bulan di seluruh Malaysia.

Kepimpinan upline

Ini adalah hal yang sering terlepas pandang oleh kebanyakan orang. Untuk memilih seorang upline, tidak semestinya upline itu harus kaya baru kita pilih. Kadangkala ada upline yang belum lagi kaya kerana mereka mungkin baru dalam menyertai affiliate tersebut. Apa yang perlu kita ambil tahu adalah daya kepimpinan upline tersebut. Memang hal biasa dalam dunia perniagaan, tidak ada yang sempurna bagi seorang insan bernama manusia yang tidak terlepas dari sifat tamak dan menipu, ada upline hanya menjadi penjual hebat tetapi bukan pemimpin downline yang hebat. Pastikan jika anda mendapati kes-kes seperti upline tinggal downline atau upline lari menghilangkan diri banyak terjadi pada sesebuah syarikat affiliate, jangan sertai mereka atau affiliate mereka. Ini boleh dipastikan jika anda teliti betul-betul, banyak kes reputasi syarikat benar-benar baik tetapi upline pula yang buat hal. Dalam kes seperti ini jujur saya katakan bahawa affiliate hyprobulksms juga tidak terlepas daripada masalah yang didatangkan oleh segelintir manusia yang tidak bertanggungjawab ini. Sila perhatikan kepimpinan telebih dahulu, barulah perhatikan kekayaan.

Semua perkara yang saya senaraikan ini adalah bukan untuk mengajar anda semua, ia hanyalah bertujuan supaya kita semua dapat pastikan memilih syarikat affiliate yang tepat untuk kita jalankan. Kunci utama adalah kepantasan kita bertindak setelah menyertai apa-apa perniagaan, tidak kira sama ada program affiliate, multi-level marketing, perniagaan online dan apa sahaja perniagaan halal yang kita jalankan. Tanpa tindakkan kita tidak akan maju walaupun selangkah kehadapan, silap nanti terundur pula ke belakang. Jika anda yakin dengan syarikat affiliate yang saya cadangkan, sertai hyprobulksms sekarang juga. Terima kasih, semoga kita berjumpa pada di entri blog akan datang dengan pelbagai tips perniagaan affiliate yang pastinya dapat membantu anda semua.

0 ulasan:

Post a Comment

Pihak blog Hyprobulksms Affiliate Program Review sentiasa mengharapkan komen dan pandangan dari anda. Semua komen adalah DOFOLLOW. Sila komen dengan beretika, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

BlogMalaysia.com

Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs Business TopOfBlogs Blogarama - Blog Directory Business Blogs Blog Directory hyprobulksms teknik pemasaran affiliate program affiliate Malaysia

Mengikuti Blog Ini