Kebebasan Kewangan

 


 

Semua program PPC seperti Google AdSense, program affiliate seperti Program Affiliate Hyprobulksms, atau apa jua affiliate seperti penjualan ebook tidak akan menjadi lumayan kepada anda jika anda tidak ingin take action! Ini bukan program “skim cepat kaya” atau "Multi-level Marketing" tetapi perniagaan affiliate yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan rajin sekiranya anda ingin berjaya bergelar seorang IM.

Peluang yang tidak diabaikan pasti membawa keuntungan! Mahu berubah kepada BEBAS HUTANG, BEBAS KEWANGAN? Saya akan tunjukkan jalannya!, jika mahu berubah BERTINDAKLAH CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

 


Melayu kata skim hyprobulksms haram!

Beberapa hari lalu, satu lagi khabar negatif telah menular menyiarkan berita mengenai kritikan hyprobulksms yang dilemparkan secara liar oleh seorang wanita dikenali sebagai Mona Montel diulasan akhbar Utusan Online. Wanita tersebut menyatakan wujudnya hyprobulksms haram dan hyprobulksms penipu telah mempengaruhi orang dikalangan bangsa melayu.

Petikkan di bawah adalah bukti tanggapan liar wanita tersebut yang menyatakan makna tersirat hyprobulksms haram dengan tanpa usul periksa secara liar dan melulu.

Rujukan petikan akhbar : http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0727&pub=Utusan_Malaysia&sec=Forum&pg=fo_04.htm

ARKIB : 27/07/2010

Orang Melayu suka skim cepat kaya walaupun untungnya tidak logik

MINGGU lepas, saya berpeluang balik ke Kuala Terengganu sempena majlis perkahwinan anak buah saya.

Apa yang menarik perhatian saya, dalam majlis yang sedang sibuk sibuk itupun ada seorang pemuda mengedarkan risalah kepada yang hadir. Saya turut menerima risalah itu.

Yang mengejutkan saya, risalah itu ialah risalah 'pelaburan' ala skim cepat kaya yang pernah menggemparkan masyarakat Melayu suatu ketika dahulu era tahun 80-an, Pak Man Telo, Labu Peram dan lain lain lagi. Cuma bezanya skim cepat kaya yang diedarkan oleh pemuda itu adalah berselindung dengan program berinternet atas nama
'bulks sms' (sms pukal).

Dalam program itu, dikatakan pelabur ada tiga pilihan. Sama ada hendak melabur RM250, RM500 atau RM1,000.

Setiap pelabur dikehendaki mencari dua ahli yang lain untuk mendapat keuntungan penajaan 50 peratus dari pakej pilihan di atas. Selepas seseorang sudah berjaya menaja dua ahli, mereka akan mendapat keuntungan 100 peratus pula bagi penajaan ahli ketiga dan seterusnya.

Lebih menyakitkan hati saya, kebanyakan yang kena tipu adalah golongan Melayu yang sememang miskin, tapi dimiskin lagi dengan skim- skim yang dikatakan boleh dapat memberi kekayaan dalam masa yang cepat!!!

Dari segi logiknya, mana ada perniagaan, labur RM1,000 untung RM1,000 dalam masa yang singkat, tidak sampai satu hari!

Demi masa depan masyarakat Melayu yang sering tertipu dengan skim skim sebegini, saya syorkan pihak Bank Negara dan pihak berkuasa dapat mengambil tindakan serius terhadap skim itu yang berleluasa menipu masyarakat Melayu hari ini.

Janganlah nanti sudah ramai tertipu, baru hendak mengambil tindakan.

MONA MONTEL Kuala Lumpur

 

Bahana dari pernyataan liar tersebut telah menyebabkan ramai ahli hyprobulksms berhadapan dengan masalah kehilangan prospek. Turut terkena juga syarikat Hypernet Resources dengan produk mereka iaitu HYPROBULKSMS.

Jika anda semua perhatikan kenyataan Mona Montel tersebut, jelas sekali wanita tersebut telah mengeluarkan fakta liar. Semua yang dinyatakan sebenarnya TIDAK BETUL sama sekali!.

Pada saya Mona Montel sebenarnya tidak mengenali dan memahami plan pemasaran hyprobulksms! Sudah berkali dijelaskan bahawa hyprobulksms bukan pelaburan haram atau skim cepat kaya. (tetapi memang bagi orang jadi cepat kaya).

Kepada semua katakan tidak jika ada yang mengatakan "hyprobulksms haram". Tolong pertahankan maruah perniagaan ini. Memang ada setengah pihak yang tidak senang dengan kejayaan kita, saya harap anda semua sentiasa hadapi situasi seperti ini dengan sabar dan tenang.

 

10 ulasan:

akuorgkmpung said...

aku pn ada terbaca artikel ni...

aku sokong encik zazali pnya pndpat...

hidup encik zazali...

azaz said...

ramai yang tak faham ttg pelan pemasaran dan terus tuduh yg bukan2. Akhirnya suma org jadi keliru.....

sharemalaysia said...

Kadang-kadang mereka menafikan kebenaran ini sedangkan mereka tahu ianya benar.

Anonymous said...

mmg haram pun sebab kalau nak keluarkan wang dari ewallet kena cari orang mengikut package yg disediakan makanya dah tentu ia bertukar jadi sistem piramid plak.. dimana setiap orang yg nak keluarkan wang dari ewallet kena cari ahli dibawahnya.. dah terang lagi bersuluh haram... kalau dah namapun hak empunya ewallet tak sepatutnya diikat dgn satu akujanji yang menyusahkan. bayangkan kalau anda nak keluarkan wang dari ewallet tetapi tidak memenuhi syarat mengikut package yg anda sertai dahtentu anda tidak boleh keluarkan wang dari ewallet tersebut. dan ini sudah bertentangan dalam urusan jual beli mengikut pandangan islam. maka hati2 lah jangan anda termakan hasil haram.... jgn terpedaya dgn dakyah ahli hypro ini..dia roang dahtentu tak faham hukum halal haram... kalau tgk secara kasar nmpk halal tetapi bila tengok cara urusan secara teliti dah tak halal.. kena ingat kalau satu cabang urusniaga dah haram...semua pokok dan akarnya jadi haram....

Anonymous said...

asal masuk paper ja kata tiada penipuan.....paper pun penipu.....

sharemalaysia said...

@Anonim,

Anda boleh merujuk di Penerangan Hukum Muamalat HyProBulkSMS untuk menjawab segala kekeliruan anda mengenai hukum perniagaan dalam islam.

Anonymous said...

yg korang dengki sgt apehal..??klu rase taknk buat,takyah la hasut org.

Anonymous said...

hahahahahaa

sudah la penipu....

Anonymous said...

kepada org yg dpt berfikir...
sistem nie ntah hape2...

eNetComs said...

Ramai juga tertipu sebab jarang nak buat semakan dan kajian terlebih dulu.
http://e-classifieds.bugs3.com

Post a Comment

Pihak blog Hyprobulksms Affiliate Program Review sentiasa mengharapkan komen dan pandangan dari anda. Semua komen adalah DOFOLLOW. Sila komen dengan beretika, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

BlogMalaysia.com

Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs Business TopOfBlogs Blogarama - Blog Directory Business Blogs Blog Directory hyprobulksms teknik pemasaran affiliate program affiliate Malaysia

Mengikuti Blog Ini