Kebebasan Kewangan

 


 

Semua program PPC seperti Google AdSense, program affiliate seperti Program Affiliate Hyprobulksms, atau apa jua affiliate seperti penjualan ebook tidak akan menjadi lumayan kepada anda jika anda tidak ingin take action! Ini bukan program “skim cepat kaya” atau "Multi-level Marketing" tetapi perniagaan affiliate yang mantap dan evergreen.

Anda perlu TAKE ACTION dan rajin sekiranya anda ingin berjaya bergelar seorang IM.

Peluang yang tidak diabaikan pasti membawa keuntungan! Mahu berubah kepada BEBAS HUTANG, BEBAS KEWANGAN? Saya akan tunjukkan jalannya!, jika mahu berubah BERTINDAKLAH CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

 


Maksud MLM. Buktikan Plan Hyprobulksms terhebat!

Multi-level Marketing, itulah maksud MLM. Program hyprobulksms bukan program MLM Mlaysia walaupun seakan MLM. Program hyprobulksms sebenarnya sebuah program affiliate!. Saya bersedia untuk membantu anda supaya berjaya dengan perniagaan MLM anda.

Kuncinya terletak pada modal pelaburan anda untuk berjaya! Ia adalah pelaburan pada masa anda dan wang anda, itu semua adalah anda memulakan dengan modal. Apa yang anda perlu sedar adalah bila anda melibatkan diri dengan MLM yang tidak bermodal atau percuma itu sebenarnya bukan langkah yang baik untuk menjadi seorang usahawan. Kalaulah MLM semudah yang anda sangka,sudah pasti anda tidak jumpa program-program MLM. Bagaimana mahu berjaya dalam MLM kalau beberapa disiplin yang ada tahap kesukaran tertentu tidak dapat diikut atau dilaksanakan dengan baik sedangkan anda masih lagi terkial-kial tanpa bimbingan dari sesiapa pun. Saya cadangkan supaya mula-mula sekali anda memodalkan sedikit wang anda untuk persediaan disiplin untuk berjaya,sekurang-kurangnya untuk pengetahuan diri anda.

Kalau nak diikutkan sejarah MLM ini sudah wujud sejak sekian lama dahulu. Tidak perlu untuk anda merasa hairan mengapa sistem MLM begitu popular di dunia ini. Jawapan saya ialah kerana MLM ibarat virus dalam sistem internet dimana ianya akan bergerak sendiri. Tapi bagaimana? Adakah virus tersebut boleh menklik dirinya sendiri dan dengan sendirinya masuk ke dalam disket yang tersimpan di poket baju anda?. Tentu sekali tidak... Begitu juga dengan MLM potensinya amat besar sekali seperti virus yang merebak diinternet. MLM memerlukan usaha seperti pentingnya tangan dan kaki dimana untuk bertahan dan menyokong kedudukan anda. MLM biasanya boleh buat seseorang itu berjaya apabila menyertainya. Anda tidak perlu risau.

Sudah banyak penubuhan syarikat-syarikat MLM di dunia ini, saya hanya mengkhususkan di Malaysia sahaja. Sudah pasti anda ada melihat syarikat yang sudah berjaya dan ada juga syarikat berasaskan MLM yang sudah muflis. Itu bukan kerana salah sistem MLM, kalau anda nak tahu sistem MLM walau diaplikasikan dengan mana-mana medium sekalipun sistem ini tetap tidak akan berubah 100%... walaupun medium internet sekalipun. Pada zaman dahulu sebelum terciptanya internet sudah terdapat ramai jutawan di USA yang sudah berjaya dengan hanya menggunakan mulut sahaja. Kalau sesebuah syarikat itu runtuh, sebenarnya tidak ada faktor lain yang mendorong keruntuhannya melainkan sistem pengurusan,pentadbiran dan janji yang melampaui kemampuan profit pertamanya dan tidak dapat mencipta tapak walau setingkat pun.

Bagaimana mahu berjaya dalam MLM ini kalau syarikat yang ditubuhkan pun tidak stabil. Salah syarikat itu tidak 100%, ianya terbahagi kepada dua... yang pertama salah syarikat kerana sistem pengurusannya... yang kedua adalah salah tapak.Tapak disini bermaksud golongan pertama dalam peringkat pangkat pada sesuatu MLM dimana kepala dan kunci terhadap "distribution" untuk membahagi kentungan "disebut rating fee" kepada distributors yang terlibat dibawahnya hingga keakar umbi. Tidak ada apa-apa lagi untuk mengelakkan proses MLM kembali lancar jika ini terjadi. Siapa tapak?.. kalau anda sebagai "first batch" dalam MLM, anda diklasifikasikan sebagai tapak.. kalau anda digolongan peringkat pangkat bawahan.. anda akan susah disini. Anda perlu ingat MLM adalah berasaskan idea. IDEA bukan produk... tetapi MLM zaman sekarang adalah berasaskan produk, dah terbalik sekarang ni, yang hebatnya Hyprobulksms tidak berkait dengan faktor ini kerana Hyprobulksms berasaskan "marketing plan" yang amat-amat berbaloi, adil, dan menguntungkan!. Anda boleh mengkajinya sendiri.

Pada masa sekarang MLM idea sudah tidak popular lagi.... ianya tidak berisiko langsung kerana anda yang baik hati apabila menderma kepada orang. Dalam sistem MLM jenis ini tidak ada pengurusan dan sebagainya anda hanya perlu buat sepeti orang yang anda dermakan wang kepadanya. Tidak ada pihak yang anda harus persalahkan lagi padaMLM sistem ini. Saya panggil sistem ini "orang tipu kita maka kita tipu orang lain" kalau anda dah terlibat dengan MLM jenis ini, sudah jelaslah nampak yang anda hanyalah meminta-minta dari orang lain... belum tentu orang tu ikhlas memberi kepada anda. Ada banyak contoh syarikat di luar sana yang macam ni... TETAPI bukan Hyprobulksms!

Untuk berjaya dalam MLM anda harus jauhkan sistem MLM Idea ini dari diri anda, tetapi harus terus beralih kepada sistem MLM Produk. Dalam sistem MLM yang ini, peluang potensi adalah berkadar berganda dan lebih kuat hasil tarikannya kepada pengguna. Sudah tentu anda tahu lebih besar kawah maka lebih banyak kuah. MLM jenis ini memang memerlukan modal. Modal itu adalah untuk sokongan dan "backup" kepada syarikat. Sokongan disini bermaksud anda memberi sejumlah wang untuk tujuan yang dapat menyenangkan anda menjalankan perniagaan MLM... ia juga dikenali sebagai medium promosi atau kaedah yang anda perlu membayar untuk mendapatkannya. Bayaran terhad kepada perkhidmatan untuk tujuan promosi dan sokongan "support" sahaja tidak lebih dari itu. Ia sama sekali tidak memberi kepada anda tentang takrif keperluan terhadap produk!.Anda harus membeli produk MLM itu sama ada dengan cara debit, debit online, tunai atau distibution points. Itu adalah kosep sahaja, anda wajib mempunyai produk dari syarikat MLM yang anda sertai. Dalam MLM bimbingan daripada tapak, dan upline amat diperlukan, itu adalah wajib bagi sesebuah sistem MLM yang mahu meningkatkan potensinya untuk kekal berjaya.

Apabila anda sudah menyertai MLM, anda tidak boleh lagi berdiam diri.. jangan fikir anda akan terus berjaya atau berjaya sedikit-sedikit. Anda perlu tahu apa yang diperlukan untuk berjaya. Jika sesebuah syarikat MLM yang anda sertai adalah benar-benar bagus, pastikan anda sudah di "support" sepenuhnya mengenai apa sahaja. Pengetahuan amat penting, anda seharusnya sudah benar-benar faham dengan jenis konsep yang diguna pakai. Jika anda masih samar-samar lagi mengenai konsep pada MLM itu, anda seharusnya tidak melibatkan diri terlebih dahulu. Setiap konsep adalah sama tetapi bebeza terhadap peratus purata pendapatan atau pendapatan yang anda dapat (earnings). MLM adalah pemasaran berperingkat bukan perniagaan berperingkat,.. maksud di sini adalah anda harus menggandakan pemasaran bukan perniagaan. Beza antara keduanya adalah prospek atau perintis dan ini yang dinamakan "downline". Downline adalah sumber terpenting anda jika anda memulakan perniagaan MLM secara kecil-kecilan, tidak ada yang lebih penting melainkan downline dibawah anda yang mengangkat ada untuk pusingan modal.

Mencari downline bukan sesuatu yang mudah, lagi banyak yang anda dapat maka lagi bertambah potensi anda untuk berjaya. Itu yang saya maksudkan dengan pemasaran berperingkat iaitu anda hanya mencari dam mendapatkan downline tanpa menjual produk dari syarikat MLM tersebut. Dengan cara ini pengguna (orang yang anda mahu tarik menjadi downline) tidak akan berasa tertekan sangat dan mereka mungkin akan setuju menjadi pengikut dibawah anda. Seperti Hyprobulksms, kita boleh mengajak orang "membeli sistem plan pemasaran" kalau kita tak mahu jual atau bercerita tentang produk!. Bila anda membuat perniagaan berperingkat, anda sebenarnya menjual produk dan anda akan mendapat downline juga. Tetapi konsep ini sukar dijalankan jika anda baru bermula iaitu secara kecil-kecilan tetapi sangat berkesan bila anda sudah berada pada tahap-tahap yang lain pada peringkat yang terdapat dalam anda kerana sudah mempunyai pusingan modal yang mencukupi. Jika anda mencari downline / prospek dan berjaya mendapatkanya, mula-mula sekali anda perlu memastikanya ia dapat dikekalkan dengan memberi bimbingan kepada mereka supaya dapat melakukan seperti anda. Terdapat juga downline yang ramai menyertai anda tetapi tidak dapat menyenangkan anda jika mereka tidak diberi apa yang sepatutnya diberikan kepada mereka.

Kaedah lain ialah anda harus menggunakan produk MLM (beli dan guna sendiri) untuk tujuan jualan. Cara ini hanya cara sokongan untuk menambah profit bila tiba-tiba datang saat kecemasan pada anda. Jangan jadikan kaedah ini sebagai usaha utama anda...kerana anda tidak boleh pergi jauh dengan kaedah ini. Kaedah lain ialah anda jangan sesekali malu untuk bertanya kepada penaja / mentor " upline" untuk memastikan anda boleh berjaya, anda seharusnya menjadi seperti mentor anda itu.

Dengan kemudahan teknologi internet pada zaman sekarang, usaha anda untuk mencari downline dapat dipermudahkan. Begitu juga dengan proses bimbingan kepada downline anda yang logik diaplikasikan kepada sistem yang automatik.

Kesimpulanya Affiliate seakan MLM adalah sebuah asas perniagaan yang paling bijak sahaja, bukti dapat dilihat apabila anda ketahui pihak MLM biasanya dipelopori oleh para profesional kelas A dan juga para jutawan. Salah atau tidak? Saya beranggapan jika anda punyai modal RM500 contohnya, TETAPI tidak mahu mendaftar Hyprobulksms sekarang... Anda sebenarnya seperti TIDAK ada cita-cita!

Jangan lepaskan peluang untuk menyertai MLM jika anda sudah terjumpa syarikat yang benar-benar komited dan teguh,fleksibel dan bersistematik yang berkesan. Seperti program affiliate Malaysia yang terbaik iaitu program affiliate hyprobulksms kerana konsepnya seakan MLM tetapi BUKAN MLM!.

Sekarang anda sepatutnya sudah mengenal model perniagaan MLM, Program affiliate hyprobulksms adalah yang terbaikdi Malaysia... Tidak perlu lagi untuk anda meraguinya. Saya boleh menulis artikel ini kerana saya yakin model perniagaan program affiliate seakan MLM yang diperkenalkan oleh Hyprobulksms adalah yang terbaik sekali untuk anda!. Penulisan ini hanyalah cetusan ilham yang terlintas difikiran saya secara bukan kebetulan. Tujuan saya hanyalah untuk berkongsi pendapat dengan para pembaca blog saya. Jika terdapat kesalahan dalam penulisan ini, saya Zazali Nordin dengan rendah diri ingin memohon maaf. Terima kasih kepada anda semua kerana sudi membacanya. HIDUP HYPROBULKSMS!

Jika minda anda sudah terbuka, minat sudah ada, cita-cita terpasang... rebutlah peluang ini. Sila ambil tindakkan perubahan itu sekarang juga. Saya sedia menunjukkan jalan untuk anda.

1 ulasan:

Anonymous said...

Nak tanyala siket...Hari tu KPDNKK ada hantar surat kerana Hyprobulk takde lesen MLM. Ikut akta kerajaan AJL anda dilarang berniaga diluar kawasan premis jika tiada lesen MLM/AJL. Ini bermakna Marketing Plan Bagus tapi tak ikut kerajaan camna? Takut nanti kena tangkap cam Xpress Kutu, IRC atau E-Kutu. Yang dah kaya lari la...Saya dah terkena kes camni...kesianla yang baru masuk merana...U all dah kaya raya jadi Usahawan Jutawan tapi kitorang camner...BAHAYA la...

Post a Comment

Pihak blog Hyprobulksms Affiliate Program Review sentiasa mengharapkan komen dan pandangan dari anda. Semua komen adalah DOFOLLOW. Sila komen dengan beretika, terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

BlogMalaysia.com

Business Blogs - Blog Rankings Top Blogs Business TopOfBlogs Blogarama - Blog Directory Business Blogs Blog Directory hyprobulksms teknik pemasaran affiliate program affiliate Malaysia

Mengikuti Blog Ini